Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Дві вулиці в Запоріжжі перейменували на честь загиблих героїв: ким вони були

Дві вулиці в Запоріжжі перейменували на честь загиблих героїв: ким вони були

Дві вулиці в Запоріжжі перейменували на честь загиблих героїв: ким вони були

На сесії Запорізької міськради підтримали ідею про перейменування двох вулиць на честь загиблих захисників міста-військового і поліцейського.

Дві вулиці перейменували на честь наших загиблих героїв. Вулиця Добролюбова тепер стала вулицею фанатською-на честь офіцера-розвідника Івана Лещенкова, позивний «Фанат». Вулиця Курська тепер вулиця Максима Здоревського, майора поліції, який загинув внаслідок ворожого обстрілу гуманітарної колони на виїзді із Запоріжжя 30 вересня 2022 року.

Іван Лещенков служив розвідником 93-ї бригади Холодний Яр. За любов до футболу отримав позивний «Фанат». Іван родом з Луганщини і вболівав за луганську «Зорю», яка в період 2014-2022 роках базувалася в Запоріжжі. “Фанат” став на захист країни в 2016 році. Він був командиром розвідувального взводу. Загинув 14 липня 2022 року в Харківській області у віці 27 років. За інформацією видання 061, про загиблого героя також зняли фільм.Максим Здоревський був оперуповноваженим Управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області. Він загинув 30 вересня 2022 року під час російського обстрілу гуманітарної колони ракетами з-300. З першого дня повномасштабного вторгнення поліцейський зі зброєю в руках ніс службу в рідному місті, виконував службові завдання на блок-постах.

Максим Здоревський народився 22 жовтня 1985 року в Запоріжжі. Він завжди хотів присвятити своє життя захисту людей, тому в 2002 році вступив до університету внутрішніх справ. І за кілька років вже боровся з організованою злочинністю в сфері економіки, спочатку в Шевченківському районному відділі, а потім в центральному апараті обласного управління. Після реформування поліції продовжив професійний шлях в управлінні стратегічних розслідувань в Запорізькій області.

За плечима Максима -16 років самовідданої оперативної служби. Порядність, людяність, чуйність, професіоналізм і вміння з посмішкою приймати будь-які виклики-таким пам’ятають його колеги, більшість з яких стали для Максима справжніми друзями.