Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » У Запоріжжі не працюватимуть деякі термінали: причина

У Запоріжжі не працюватимуть деякі термінали: причина

У Запоріжжі не працюватимуть деякі термінали: причина

Терминалы IBOX

Національний банк України відкликав ліцензію у IBOX Bank. Тепер банк ліквідують, а термінали підключать до іншого банку.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Термінали IBOX тимчасово можуть не працювати по всій країні, в тому числі і в Запоріжжі. Регулятор прийняв рішення про відкликання ліцензії Банку і його ліквідації від 7 березня. Водночас у Національному банку України запевняють, що виведення його з ринку не вплине на стабільність сектору.

Тепер банк ліквідують, а термінали підключать до іншого банку. У Monobank вже попросили поповнювати карту іншими способами.

До банку неодноразово застосовувалися заходи впливу через порушення у сфері фінмоніторингу: накладав штрафи, зупиняв здійснення окремих видів здійснюваних операцій (двічі), усував посадових осіб з посади, видавав письмове застереження (двічі), — кажуть в НБУ.

У Monobank повідомили, що у зв’язку з відкликанням ліцензії у АТ «АЙБОКС БАНК» компанія ТОВ «МЕТАПЕЙ» (оператор мережі терміналів iBOX) тимчасово не приймає поповнення на картки.

Тепер поповнити карту готівкою можна:

  • в терміналах мережі EasyPay і City24;
  • у касах Універсал Банку, А-Банку, Укргазбанку.

На сайті iBox зазначено, що послуги поповнення карт та інші сервіси тимчасово не працюють. Ніяких додаткових роз’яснень поки не дають.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на початку березня стало відомо, що на території Запоріжжя та Запорізького району неможливо скористатися державними реєстрами. Це заподіяло ряд незручностей, як для звичайних запорожців, так і для приватних підприємців.