Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » До росії могли потрапити стратегічні документи Запорізької АЕС

До росії могли потрапити стратегічні документи Запорізької АЕС

До росії могли потрапити стратегічні документи Запорізької АЕС

Ілюстративне фото

Спецслужбам росії не вдалося отримати проектно-конструкторську документацію Запорізької АЕС та Південноукраїнської АЕС. Документи мають стратегічне значення для безпечної експлуатації об’єктів енергетичної інфраструктури.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Правоохоронці встановили, що деякі українці та комерційні структури, підконтрольні їм, намагалися встановити контроль над цією державною проектною установою, щоб отримати проектну документацію Запорізької АЕС.

Такі дії становили загрозу державній, економічній та екологічній безпеці України.

СБУ заявляє, що завдяки діям правоохоронних органів вдалося заблокувати протиправні напрямки в проектну документацію з боку спецслужб росії. Архівну документацію вилучили та наклали на неї арешт.

Нагадаємо, у Запоріжжі триває ліквідація наслідків ракетного удару. Рятувальники шукають постраждалих, демонтують зруйновані конструкції будівлі, а комунальні служби забирають будівельні залишки. Понад 100 тонн конструкцій вже було розібрано.

Співробітники ДСНС врятували 11 осіб та 3 кішки. Вони також деблокували тіла 4 загиблих та фрагменти тіл загиблих мешканців. Ідентифікацію загиблих проведуть згодом.