Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Афіша » У Запоріжжі відкриють нову виставку, присвячену війні росії проти України

У Запоріжжі відкриють нову виставку, присвячену війні росії проти України

У Запоріжжі відкриють нову виставку, присвячену війні росії проти України

23 лютого відбудеться відкриття нової виставки у рамках формату «Плакати воєнного часу». На фасаді Туристичного центру представлять експозицію плакатів Катерини Лісової – української художниці, дизайнерки, мистецтвознавиці.

Катерина Лісова працює в галузі художнього текстилю та цифрової графіки. Брала участь у більш ніж 15 виставках, серед яких українські та закордонні: в Ізраїлі, Словенії, Німеччині, США, Франції, Польщі.

Для мене цей період став часом, коли я не можу не працювати як художник. Напевно, зараз для мене це єдиний спосіб висловитися і спробувати донести, що наша культурна пам’ять – найцінніше, що ми маємо.

У Запоріжжі експонуватимуться плакати кількох серій: «Сила Пам’яті» та «Люті вишиванки». Ось що каже художниця про серію «Сила пам’яті»:

Кожна з робіт оповідає про трагедії різних міст та сіл, що постраждали в ході війни, серед них Маріуполь, Ірпінь, Бородянка, Сковородинівка, Харків, Одеса, Київ, Чернігів.. Всі роботи утворені з фрагментів фотографій – як тих, що супроводжували хроніку вторгнення російських військ в Україну, так і старих фотографій українців, які проживали в регіонах, де відбулися або продовжуються бойові дії. Ці елементи «зшиті» зображеннями орнаментальних частин із традиційних рушників.

Нагадаємо, у місті-побратимі Запоріжжя – Лахті (Фінляндія) – відкрилася фотовиставка «Війна в нашому будинку: Запоріжжя».

Експозиція включає тематичні стенди, присвячені війні росії проти України. Також фотографії розділені на дві категорії: «Запоріжжя без війни» та «Запоріжжя у війні».