Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » СБУ у Запорізькій області розслідує справу колаборанта: обіцяв гуманітарку за російські паспорти

СБУ у Запорізькій області розслідує справу колаборанта: обіцяв гуманітарку за російські паспорти

СБУ у Запорізькій області розслідує справу колаборанта: обіцяв гуманітарку за російські паспорти

Колаборант на Запоріжжі пропонував жителям Бердянського району гуманітарку за те, щоб вони оформили російські паспорти. Розслідуванням його злочинів займається СБУ.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Колаборанта було призначено головою Осипенківської ОТГ у Бердянському районі. Там він звільнив усіх нелояльних до нової «влади» співробітників і набрав однодумців.

Чоловік організував роздачу російської гуманітарної допомоги у Бердянському районі. У процесі він схиляв мешканців до отримання паспортів країни-агресора.

Пізніше він оголосив про видачу пенсіонерам грошової допомоги у розмірі 10 тисяч рублів. При цьому гроші можна було отримати лише за наявності російських паспортів.

Нині співробітники СБУ повідомили колаборанта про підозру. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.