Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Колаборанти створюють «нотаріальну палату» в окупованій Запорізькій області

Колаборанти створюють «нотаріальну палату» в окупованій Запорізькій області

Колаборанти створюють «нотаріальну палату» в окупованій Запорізькій області

Иллюстративное фото

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області колаборанти створюють Нотаріальну палату, членами якої стануть нотаріуси з Мелітополя, які пішли на співпрацю з окупантами.

Вони склали присягу нотаріуса РФ і отримали виписки з наказів, які наділяють їх повноваженнями, і зможуть здійснювати угоди на окупованій території за законами держави-агресора.

Про це повідомляє Центр Журналістських розслідувань, посилаючись на Мін’юст РФ.

Незабаром окупанти зареєструють нотаріальну палату в Управлінні Мін’юсту РФ.

У повідомленні російського Мін’юсту також зазначено, що 18 січня видано указ гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького щодо визначення кількості посад нотаріусів у нотаріальних округах у межах території Запорізької області. А ще раніше – у грудні 2022 року екзаменаційною комісією, сформованою Мін’юстом Росії, у Мелітополі було прийнято кваліфікаційні іспити в осіб, які мають переважне право на заміщення посад нотаріусів в окупованій частині Запорізької області.

У повідомленнях Мін’юсту не названо прізвищ нотаріусів, які були присутні на Установчих зборах, проте на фото, опублікованому одним із пропагандистських сайтів, мелітопольці впізнали нотаріуса Олександра Беднова, який не припиняв працювати після повномасштабного вторгнення РФ.

Після окупації лише у нотаріуса Беднова мешканці Мелітопольщини та взагалі всього окупованого Запоріжжя могли оформити довіреності та інші види документів, які не потребують внесення до Державного реєстру угод.

Як писав раніше Inform.zp.ua, окупанти продовжують вивозити до Сирії крадене українське зерно з окупованих територій півдня України.