Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » У Криму утримують викрадених людей із Запорізької та Херсонської областей: подробиці

У Криму утримують викрадених людей із Запорізької та Херсонської областей: подробиці

У Криму утримують викрадених людей із Запорізької та Херсонської областей: подробиці

похищение плен

У Сімферополі відкрили новий слідчий ізолятор для українців та кримських татар, викрадених на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей України.

Про це заявила голова правління «Кримської правозахисної групи» Ольга Скрипник.

Крим використовується для утримання заручників. Нам відомо, що туди почали звозити людей із окупованих територій. Насамперед із Херсонської та Запорізької областей. Спочатку це було СІЗО №1. Тепер ми підтверджуємо, що кілька місяців тому було відкрито друге СІЗО, яке знаходиться за адресою колонії у Сімферополі. Цей новий слідчий ізолятор розрахований на 450 людей. Ми знаємо, що наприкінці минулого року було 110 людей, проте туди продовжують звозити заручників, – розповіла Скрипник.

За її словами, викрадених людей звинувачують за сфабрикованими статтями. Перша – звинувачення у акті міжнародного тероризму. Здебільшого це стосується активістів, волонтерів, учасників АТО, їхніх родичів. Друга стаття – створення незаконних збройних формувань. Найчастіше за нею звинувачують кримських татар.

Як писав раніше Inform.zp.ua, росіяни продовжують пошуки українського підпілля і для цього забирають на підвал усіх, кого підозрюють у нелояльності до окупаційної адміністрації.