Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » В Україні вперше за рік обміняли військовополонених

В Україні вперше за рік обміняли військовополонених

В Україні вперше за рік обміняли військовополонених

Україні вдалося визволити 50 захисників. Це був перший обмін військовополоненими у 2023 році.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Цього разу до своїх родин повертаються 25 представників Збройних Сил України, 13 нацгвардійців, четверо прикордонників, троє представників Військово-морських сил та п’ятеро тероборонців. Серед звільнених захисників — 11 полонених із Чорнобильської АЕС, вісім захисників Маріуполя, дев’ять захисників Київщини, полонених із донецького, харківського, луганського напрямів, а також Чернігівщини та Херсонщини.

Серед звільнених військовослужбовців — 33 офіцери та 17 представників рядового та сержантського складу. Старшому звільненому – 54 роки, наймолодшому – 19.

Як писав раніше Inform.zp.ua, російські окупанти відкрили вогонь за місією ООН, яка доставляла гуманітарну допомогу до Оріхова.