Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запорізькій АЕС провели ротацію представників МАГАТЕ

На Запорізькій АЕС провели ротацію представників МАГАТЕ

На Запорізькій АЕС провели ротацію представників МАГАТЕ

МАГАТЕ. Ілюстративне фото

На Запорізьку атомну електростанцію в окупованому Енергодарі прибула нова група із чотирьох експертів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Вони замінили чотирьох експертів, які перебували на майданчику останні чотири тижні.

Про це повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Це була друга ротація експертів МАГАТЕ з ядерної безпеки, фізичної безпеки та гарантій з 1 вересня. Нова команда МАГАТЕ стане третьою на ЗАЕС за останні два місяці.

Нам удалося успішно провести ротацію персоналу на Запорізькій АЕС. Їхня присутність означає, що світ знає, що відбувається на цій великій атомній електростанції, розташованій у центрі зони бойових дій, — сказав Гроссі.

Зазначимо, найближчим часом росія намагатиметься перевести Запорізьку АЕС до російської електромережі. Окупаційна влада може передати ЗАЕС до російської енергосистеми протягом цього 15-денного терміну.