Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Яка загроза буде для Запорізької області у разі підриву греблі Каховської ГЕС — розвідка

Яка загроза буде для Запорізької області у разі підриву греблі Каховської ГЕС — розвідка

Яка загроза буде для Запорізької області у разі підриву греблі Каховської ГЕС — розвідка

Дамбу Каховської ГЕС частково замінували російські війська. Підрив цієї греблі може спричинити екологічну проблему та інші ризики, пов’язані з енергетикою.

Про ризики, які можуть спіткати Запорізьку область після підриву греблі розповів голова Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв’ю “Українській правді”.

Можна почасти підірвати дамбу, а можна повністю. Так ось, щоби підірвати її повністю, такі роботи не проведені. Мінування проведено частково для часткової руйнації, якщо буде потрібно, — сказав голова української розвідки.

Буданов уточнив, щоб зруйнувати такий рівень конструкції, потрібні десятки тонн вибухівки правильно розташованої. Не можна КаМАЗ десь поруч поставити, це нічого не дасть.

Вони отримають суцільне затоплення лівобережжя Херсона. Вони втратить навіть теоретично можливість подачі води до Північнокримського каналу, до Криму, доки не відбудуємо дамбу, а на це піде дуже багато часу. Це неможливо зробити. Також вони знищать можливість існування Запорізької атомної електростанції, бо цей об’єкт нерозривно з нею пов’язаний. Ну і звичайно, вони ускладнять нам поступ на певний проміжок часу. І це, до речі, не дуже великий проміжок часу, десь близько двох тижнів буде.

Кирило Буданов додав, що у разі підриву греблі вони будуть змушені відступити прямо до Криму. В українській розвідці впевнені, що росіяни не готові до такого сценарію.

Раніше у Центрі національного спротиву розповідали, що окупанти можуть підірвати дамбу Каховської ГЕС у момент скупчення людей, які перебиратимуться на лівий берег Дніпра.

Рашисти встановили дистанційно керовані вибухові пристрої в системах зливу та каналізації вздовж під’їзних шляхів до Антонівського мосту.

Такі наміри вказують на те, що окупанти прийняли рішення залишити правобережжя Дніпра, але водночас завдати максимальної шкоди Україні та ускладнити подальший поступ у напрямку Криму.