Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Запоріжжя евакуювали херсонця Григорія Янченка, який зібрав півмільйона гривень для ЗСУ

В Запоріжжя евакуювали херсонця Григорія Янченка, який зібрав півмільйона гривень для ЗСУ

В Запоріжжя евакуювали херсонця Григорія Янченка, який зібрав півмільйона гривень для ЗСУ

В окупованому Херсоні 75-річний Григорій Янченко за півроку зібрав півмільйона гривень для ЗСУ. Чоловік сміливо збирав гроші під окупацією, у тому числі на вулицях українські пісні.

Щодня Григорій виїжджав у центр на свій маршрут вулицею. Говорить, для херсонців це стало як ковток свіжого повітря.

Тільки їду, мене вже чують і чекають. Радий, з усмішками, це не передати. І так їдеш, і всі люди підспівують, – розповідає Григорій у сюжеті ТСН.

За півроку чоловік із окупованої території зібрав та передав українським волонтерам понад 600 тисяч гривень. Каже, що для когось збирає – розуміли всі. Кидали навіть карбованці, які видавали окупанти. А були й випадки, коли у ЗСУ віддавали останнє.

Григорія Янченка вивезли з Херсона до Запоріжжя чи не силоміць. Після численних попереджень та погроз колаборанти повідомили, що за кілька днів на нього чекають “на підвалі”.

Знайомі переправили дядька Гришу катером до Олешки, звідти – до Василівки. Наразі він знаходиться у волонтерському центрі у Запоріжжі.

Нагадаємо, у Мелітополі ЗСУ знищили до 10 одиниць озброєння рашистів. Ударом українських військових було вбито понад 20 окупантів.

Під приціл потрапили й позиції противника у районі Токмака та Чернігівки. Там ЗСУ розбили комплекс С-300, 5 одиниць військової техніки та поранили понад 50 окупантів.