Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Вакцину «Pfizer» завезли до Запорізької області: де можна отримати щеплення від коронавірусу

Вакцину «Pfizer» завезли до Запорізької області: де можна отримати щеплення від коронавірусу

Вакцину «Pfizer» завезли до Запорізької області: де можна отримати щеплення від коронавірусу

Вакцинация

У Запорізьку область завезли вакцину проти COVID-19 Pfizer-BioNTech. Вона є майже у всіх медичних закладах.

Про це повідомив Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Вакцину можна отримати у всіх центрах медико-санітарної допомоги та деяких приватних закладах охорони здоров’я у Запоріжжі та на решті Запорізької області, підконтрольній Україні.

Нагадаємо, вакцину Pfizer-BioNTech використовують для щеплень проти коронавірусу всім людям віком від 12 років.

Всього з початку вакцинальної кампанії станом на 20.09.2022 р. щеплено 626 305 осіб (46% від офіційно зареєстрованого дорослого населення області), у т.ч. отримали 2 щеплення 601 951 осіб (44%). Додаткову дозу отримали 357 осіб, бустерну – 53 970 (8,9%), дві бустерні дози – 384.

Отримати своє щеплення від COVID-19 можна в будь-якому закладі первинної медичної допомоги, незалежно від наявності декларації з лікарем та типом дози (першою, другою або бустерною).

Для отримання щеплення необхідно:

  • звернутися до найближчого медичного закладу або знайти пункт вакцинації за посиланням https://bit.ly/vaccinationpoints або за телефоном гарячої лінії НСЗУ 1677;
  • взяти паспорт;
  • прийти та отримати щеплення.

Як писав раніше Inform.zp.ua, захворюваність COVID-19 на підконтрольну Україні територію Запорізької області зросла вдвічі. Населення знову закликають робити щеплення від коронавірусу.