Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізька влада розповіла, як запорожцям підготуватися до опалювального сезону

Запорізька влада розповіла, як запорожцям підготуватися до опалювального сезону

Запорізька влада розповіла, як запорожцям підготуватися до опалювального сезону

Найближчий опалювальний сезон буде найскладнішим за всі роки незалежності України як для Запоріжжя, так і для всієї країни. Обласна влада дала поради, як запорожцям підготувати квартиру до опалювального сезону.

Українська влада та мери міст попереджають, що ця осінь і зима буде складніше пережити в порівнянні з минулими. Росія може обстрілювати об’єкти критичної інфраструктури, такі як АЕС чи ТЕС. Українці попереджають, що температура у будинках може знизитися до 16-18 градусів під час опалення. За найпесимістичнішим сценарієм можуть бути перебої з газом, електрикою та подачею тепла.

На даний момент про дату початку опалювального сезону місцева влада Запоріжжя наразі не заявляла. Але жителям міста варто подбати про термомодернізацію свого житла.

Для цього необхідно:

1. Зробити меншими тепловитрати. Потрібно провести «профілактику» металопопстикових вікон, ущільнити вікна та двері. Також у разі критичної ситуації потрібно вирішити, яка з кімнат може одна обігріватися.

2. Перевірте обладнання. Викличте фахівця, щоб він перевірив розетки, проводку та електроприлади. Якщо ви маєте індивідуальне опалення, проведіть технічне обслуговування котла.

3. Підготуйте батареї до запуску тепла. Для цього відсуніть меблі від батарей, зберіть штори, зніміть декоративні панелі. Наклейте тепловідбивний екран (фольгований матеріал) на стіну за батареями.

4. Підготуйте додаткові джерела тепла – перевірте стан теплої підлоги, обігрівачів, кондиціонерів.

5. Подбайте про утеплення під’їзду та будинку. Простежте за збереженням тепла в під’їздах, підвалах та на горищах. Також важливо, щоб трубопроводи були утеплені, а всі вікна та двері щільно зачинялися.

6. Об’єднайте домогосподарства. Підготуйте план, домовтеся з родичами, сусідами, друзями та спільними діями на випадок надзвичайних ситуацій.

Як писав раніше Inform.zp.ua, в умовах війни запорожці також зможуть отримувати субсидії. До них додалися і внутрішньопереміщені особи, яким також потрібна така допомога. Редакція inform.zp.ua вирішила дізнатися, як мешканці Запоріжжя та внутрішньо переміщені особи зможуть отримати житлові субсидії.