Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Тварин із зоопарку Запоріжжя евакуювали до Львівської області

Тварин із зоопарку Запоріжжя евакуювали до Львівської області

Тварин із зоопарку Запоріжжя евакуювали до Львівської області

Фото: Суспільне

З території зоопарку Запорізької дитячої залізниці перевезли 171 тварину до Львівської області. Там вони пробудуть до закінчення бойових дій.

Про це Суспільному розповів директор «Дома врятованих тварин» Орест Заліпський.

Із запорізького звіринця перевезли 171 тварину. Їх завантажували в машини близько 12 години, ще 14 годин з ними їхали до Львівської області.

Для евакуйованих тварин там збудували тимчасові вольєри. Нині вони звикають до нових умов.

Ми дуже довго шукали транспорт, який би погодився забрати цих тварин. Тому що, по-перше, не всі хотіли їхати за тваринами. Друге – не всі хотіли їхати до Запоріжжя. Не всі тварини виявилися контактними. Довелося кликати ветеринарів, які утихомирювали цих тварин і в сплячому стані їх забирали. Це олень, це лама, це був поні, — каже керівник «Будинку врятованих тварин» Орест Заліпський.


Тварини та птахи перебуватимуть на реабілітації у Львові, допоки у Запорізькій області триватимуть бойові дії. До зими у притулку планується побудувати постійні вольєри та заготовити корми.

Нагадаємо, у Запоріжжі розформують зоопарк дитячої залізниці. На його утримання немає коштів, а тварини мешкають у поганих умовах.