Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “Росгвардію” та поліцію Росії хотіли залучити до “охорони” псевдореферендуму в Запорізькій області

“Росгвардію” та поліцію Росії хотіли залучити до “охорони” псевдореферендуму в Запорізькій області

“Росгвардію” та поліцію Росії хотіли залучити до “охорони” псевдореферендуму в Запорізькій області

СБУ ідентифікувала понад 1,5 тисячі людей, яких ворог планував залучити до організації псевдореферендуму в Запорізькій області.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Служба безпеки перехопила документи російських загарбників, що регламентують організацію фейкового референдуму рф на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Понад 1 тис. російських силовиків планували залучити до «охорони» мера псевдоголосування. Серед них підрозділи росгвардії, військової поліції з росії та російського МНС.

Допомагати їм мали зрадники та колаборанти, які увійшли до складу окупаційного «головного управління МВС по Запорізькій області». Також приватні охоронні компанії, підконтрольні спецслужбам росії.

Крім того, СБУ отримала повний список ворожих поплічників, які погодилися очолити так звані «террозбіркоми»: ідентифіковано понад 390 колаборантів.

СБУ встановила всіх організаторів незаконної діяльності, їх установчі дані та місця знаходження.

Відомо, що окупанти разом із колаборантами запланували проведення з 23 по 27 вересня псевдореференумів щодо приєднання до росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Сьогодні вранці у Мелітополі сталися вибухи. Мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що це можуть бути провокації росіян і закликав місцевих триматись від них далі.