Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Запорізьку АЕС підключають по резервних лініях електропередач

Запорізьку АЕС підключають по резервних лініях електропередач

Запорізьку АЕС підключають по резервних лініях електропередач

Запорожская АЭС

Запорізьку атомну електростанцію підключили до другої резервної лінії електропередач. Чотири з них залишаються у неробочому стані.

Про це повідомило Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Було відновлено другу резервну лінію електропередачі в ЗАЕС. Це дозволяє однією лінією постачати електростанцію зовнішньою електроенергією, необхідною для охолодження реактора та інших важливих функцій безпеки, а іншу тримати в резерві, – йдеться у повідомленні МАГАТЕ.

Нагадаємо, реактор №6 ЗАЕС зупинили після відновлення лінії електропередачі 330кВ. Він перейшов у режим холодної зупинки, як і інші реактори.

Зараз на станції відновили лінію 750/330 кВ, а лінія на 330 кВ залишається в резерві. Обидві лінії можуть одержувати електроенергію від мережі через розподільний пункт сусідньої ТЕС.

Ситуація з ядерною безпекою та захистом на станції, розташованій у зоні бойових дій, залишається нестабільною, зазначив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Нагадаємо, російські окупанти ставлять під загрозу безпечну роботу Запорізької АЕС, вважають в Інституті вивчення війни. росіяни створили на ЗАЕС умови, що підвищують ризик виникнення аварійної ситуації.

Інспекційна група МАГАТЕ, яка відвідала завод, спостерігала російську військову техніку в машинних залах та інших місцях навколо заводу.

Раніше ми повідомляли, що МАГАТЕ опублікувало звіт за підсумками місії на Запорізьку АЕС. Організація закликає запобігти обстрілу станції, оскільки існує загроза її фізичної цілісності, порушення якої може спричинити ризик «ядерного інциденту».