Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Війська росії обмежують виїзд з окупованих територій у бік Запоріжжя

Війська росії обмежують виїзд з окупованих територій у бік Запоріжжя

Війська росії обмежують виїзд з окупованих територій у бік Запоріжжя

Эвакуация. Иллюстративное фото

Мирне населення Запорізької області регулярно зазнає ворожих обстрілів. Мешканці окупованих населених пунктів прагнуть виїхати на підконтрольну Україні територію, але стикаються з обмеженнями росіян.

Так, за добу на підконтрольну територію виїжджає близько 1200 людей. Хоча кількість людей, які можуть випускати окупанти, може досягати 5 тисяч осіб. Рашисти так обмежують евакуацію людей.

Через постійні обстріли люди намагаються виїхати на безпечну вільну територію. За добу подолати шлях змогли лише трохи більше 1200 осіб, хоча є можливість випускати по 5000 осіб на добу, але окупанти цього не роблять, – сказав голова ЗОВА Олександр Старух.

Нагадаємо, Запорізький залізничний вокзал стане одним із опорних для евакуації людей із тимчасово окупованого Криму.

Також відомо, що із окремих районів Запорізької, Харківської та Миколаївської областей можуть оголосити обов’язкову евакуацію. Людям держава допоможе із житлом.