Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти погрожують виселенням та конфіскацією майна за «неправильну» відповідь на «референдумі» у Запорізькій області

Окупанти погрожують виселенням та конфіскацією майна за «неправильну» відповідь на «референдумі» у Запорізькій області

Окупанти погрожують виселенням та конфіскацією майна за «неправильну» відповідь на «референдумі» у Запорізькій області

Референдум

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області Росія продовжує підготовку до проведення псевдореферендуму. Стало відомо, чим намагаються залякати наперед місцеве населення у разі негативного голосу.

Екс-омбудсмен Людмила Денісова повідомляє, що окупанти почали загрожувати місцевим жителям, щоб отримати потрібні результати «волевиявлення».

У Мелітополі та районі російські загарбники звітують про 95% готовності «виборчих дільниць» і почали разом із колаборантами обходити будинки в селах навколо міста.

Жителям повідомляють про те, що «референдум» буде організований шляхом рознесення по приміщеннях листів-опитувальників з одного питання: «Хотіли б ви бути у складі Росії?», на яке можна відповісти «так» чи «ні». При цьому «голосування» та надання «правильної» відповіді є обов’язковими. Інакше – депортація на Далекий Схід Росії та конфіскація майна. А у відібрані у місцевих мешканців будинки будуть вселені росіяни, які бажають жити на півдні України, – розповіла Денисова.

Нагадаємо, у Бердянську підірвали штаб колаборантів, де готувався референдум.

Російські окупанти в Мелітополі вирішили відійти від початкового плану так званого референдуму. Замість голосування одного дня, вони вирішили вибрати інший формат.

Військова розвідка України зараз чітко відстежує всі процеси, що відбуваються на окупованій території. На сьогоднішній день створено відповідні виборчі штаби, оперативні штаби, складено списки виборців, створено виборчі комісії.

Псевдореферендум окупанти хочуть провести у період із 11 на 17 вересня. Однак, росіяни не мають достатньої кількості прихильників навіть для створення ілюзії підтримки. Тож планують провести прихований референдум.