Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Як працюватимуть школи у Запоріжжі

Як працюватимуть школи у Запоріжжі

Як працюватимуть школи у Запоріжжі

Школа в Запорожье

В умовах війни довго обговорювалось питання формату навчання у запорізьких школах. Якщо на окупованих територіях освітній процес відбуватиметься виключно в онлайн-форматі, то для обласного центру розглядався і офлайн.

Редакція inform.zp.ua вирішила розібратися, як саме працюватимуть школи у Запоріжжі.

Скільки дітей підуть у Запорізькі школи і у яких умовах

Запорізькі школи готувались до нового навчального року незалежно від того, який мав бути формат освітнього процесу. Цьогоріч очікується, що навчання у перших класах розпочнуть більше 5 тисяч учнів.

У запорізьких навчальних закладах перевіряли стан укриттів, при підготовці до 1 вересня. За результатами цієї перевірки виявилось, що до використання рекомендовано 30 укриттів. Ще 72 були придатні до використання, якщо будуть деякі доопрацювання.

За рекомендаціями Міністерства освіти і науки України, навчальний рік у школах має бути наближеним до традиційного формату навчання, але з урахуванням обмежень воєнного часу.

Під час підготовки до навчального року опрацьовувались питання сповіщення у разі повітряної тривоги. Для дітей з порушенням зору та слуху мали бути встановлені не тільки сирени, але й інформаційні табло та інші способи оповіщення.

Працівниками ДСНС перевіряли кожний заклад та прилеглі території на наявність вибухонебезпечних предметів. Крім того, планувались тренування – як діяти у разі повітряної тривоги.

Для кожної школи та іншого навчального закладу планувалось створити протокол безпеки: встановити відеокамери, кнопку безпеки, забезпечити заклад достатньою кількістю запасів води та медикаментів.

Так у Запорізькій ОВА планувалось створити комісію до якої мали увійти фахівці ДСНС, представники поліції та представники різних органів управління.

Як розпочнеться навчальний рік у Запоріжжі

Зрештою у ЗОВА постановили, що школи у Запоріжжі розпочнуть роботу з 1 вересня у онлайн-форматі. Цьогорічний день знань у місті пройде без лінійок та квітів для учителів.

Як розповів голова області Олександр Старух, такий формат підтримали, як батьки учнів, так і самі вчителі. Однак, він додав, що ситуація постійно змінюється, тож у школах будуть створювати та обладнувати укриття, на випадок, якщо діти все ж почнуть ходити у школи.

«Разом із тим, зрозуміло, що навчальний рік розпочнеться та система освіти буде працювати. Спочатку COVID, потім війна створили неналежні умови освіти для наших дітей, ми розуміємо, як їм важко. Потрібно підготуватися таким чином, щоб якість знань майбутніх поколіннь українців була на найкращому рівні», – заявив Старух.

Нагадаємо, через Мелітополь пройшла колона техніки на Херсонський напрямок. Мелітопольці помітили колони російської військової техніки, які пересувалися тимчасово окупованим містом в сторону Херсонської області.