Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Представники МАГАТЕ вже в дорозі до Запорізької АЕС (ФОТО)

Представники МАГАТЕ вже в дорозі до Запорізької АЕС (ФОТО)

Представники МАГАТЕ вже в дорозі до Запорізької АЕС (ФОТО)

Команда Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) вже прибула до Києва та вирушила на Запорізьку АЕС в Енергодарі.

Про це повідомили у прес-службі МАГАТЕ.

Після прибуття до Енергодару Запорізької області наприкінці цього тижня команда МАГАТЕ оцінить фізичні збитки об’єктам, визначить працездатність основних та резервних систем охорони та безпеки, а також оцінить умови роботи персоналу диспетчерської.

У той же час місія вживе термінових заходів щодо забезпечення гарантій для перевірки того, що ядерний матеріал використовується лише з мирною метою.

Раніше стало відомо про те, що Окупанти ведуть вогонь по коридору, яким мають приїхати на ЗАЕС представники МАГАТЕ.

Як припустив радник глави Офісу президента, це робиться спеціально, щоб змусити представників місії їхати через окупований Крим чи ОРДЛО.

Відомо, що російські артилеристи вкотре відкрили вогонь територією ЗАЕС. Ворожі обстріли спровокували спалах на станції.