Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » З’явилися супутникові знімки пожежі на Запорізькій АЕС (ФОТО)

З’явилися супутникові знімки пожежі на Запорізькій АЕС (ФОТО)

З’явилися супутникові знімки пожежі на Запорізькій АЕС (ФОТО)

Planet Labs та Європейське космічне агентство зробили супутникові знімки, на яких видно вогонь та дим біля Запорізької атомної електростанції в Енергодарі.

Знімки опублікував телеканал CNN.

На трьох супутникових знімках, зроблених 24 серпня о 10:39, 11:30 та 11:35 за місцевим часом, видно вогонь, що прямує на південь від заводу, та дим, що піднімається у північній частині комплексу.

Відомо, що Запорізька АЕС готується підключити до енергосистеми України. Шість енергоблоків зараз відключено від енергомережі.

Власні потреби станції в електроживленні забезпечуються відремонтованою лінією з енергосистеми України.

Нагадаємо, 25 серпня в результаті обстрілу російськими військами було пошкоджено всі лінії електропередач, які пов’язують ЗАЕС з енергосистемою України.

Енергоблоки №5 та №6 було зупинено системами аварійного захисту.

Також пошкодження отримали лінії зв’язку із датчиками радіаційного контролю, розташованими на спецкорпусі та лінії телефонного зв’язку Запорізької АЕС.