Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізьку АЕС готуються підключити до енергосистеми України, – Енергоатом

Запорізьку АЕС готуються підключити до енергосистеми України, – Енергоатом

Запорізьку АЕС готуються підключити до енергосистеми України, – Енергоатом

Новая система контроля радиации

Шість енергоблоків Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі зараз відключено від енергомережі. Власні потреби станції в електроживленні забезпечуються відремонтованою лінією з енергосистеми України.

Про це повідомили в “Енергоатомі”.

Лінію видачі потужності ЗАЕС в енергосистему України відновлено. Наразі українські фахівці проводять роботи з підготовки підключення двох енергоблоків ЗАЕС до мережі.

Нагадаємо, 25 серпня в результаті обстрілу російськими військами було пошкоджено всі лінії електропередач, які пов’язують ЗАЕС з енергосистемою України.

Енергоблоки №5 та №6 було зупинено системами аварійного захисту.

Крім того, внаслідок попадання снарядів окупантів до естакади, що з’єднує енергоблок №2 АЕС зі спецкорпусом, призначеним для поводження з радіоактивними відходами та для дезактивації, пошкоджено трубопроводи мережної води та хімічно знесоленої води, що проходять естакадою.

Також пошкодження отримали лінії зв’язку із датчиками радіаційного контролю, розташованими на спецкорпусі та лінії телефонного зв’язку Запорізької АЕС.

Відомо, що Росія зберегла посилену військову присутність Запорізької АЕС. Окупанти розгорнули бронетранспортери за 60 метрів від реактора №5.

Раніше пропагандистські ЗМІ дня почали поширювати чергову дезінформацію щодо ситуації на Запорізькій АЕС в окупованому Енергодарі. За повідомленнями пропагандистів, безпека на ЗАЕС останні сім років була під сумнівом.