Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Працівники Запорізької АЕС зазнають переслідуваннь з боку окупантів, – Лубінець

Працівники Запорізької АЕС зазнають переслідуваннь з боку окупантів, – Лубінець

Працівники Запорізької АЕС зазнають переслідуваннь з боку окупантів, – Лубінець

Запорожская АЭС. Кадр из клипа “Энергодар – это Украина”!

Російські медіа повідомляють, що представники їхніх окупаційних військ затримали двох співробітників ЗАЕС, нібито за співпрацю зі Збройними силами України. Також у росгвардії озвучили, що з березня таких порушників було 26 людей.

Про це повідомив Дмитро Лубінець, уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Затриманих звинувачують у тому, що вони передають інформацію про пересування та розташування російської військової техніки територією ЗАЕС.

Як Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, закликаю генерального секретаря ООН, МАГАТЕ та всю світову спільноту прискорити напрямок безпеки місії на Запорізьку АЕС, демілітаризувати територію об’єкту та надати гарантії безпеки ЗАЕС та її персоналу для обслуговування станції, – сказав Лубінець.

Окупанти затримують, катують та вбивають працівників Запорізької АЕС. Це не лише військовий злочин щодо мирного населення, а й порушення принципів ядерної безпеки, одним із яких є саме збереження цілісності команди, яка відповідає за об’єкт.

Нагадаємо, росія зберегла посилену військову присутність Запорізької АЕС. Окупанти розгорнули бронетранспортери за 60 метрів від реактора №5.

Раніше пропагандистські ЗМІ дня почали поширювати чергову дезінформацію щодо ситуації на Запорізькій АЕС в окупованому Енергодарі. За повідомленнями пропагандистів, безпека на ЗАЕС останні сім років була під сумнівом.