Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Президент України згадав Запорізьку область у привітанні з Днем Державного прапора

Президент України згадав Запорізьку область у привітанні з Днем Державного прапора

Президент України згадав Запорізьку область у привітанні з Днем Державного прапора

День флага в Мелитополе

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що український прапор буде у всіх містах країни, де він має бути по праву. Йшлося також про окуповані міста Запорізької області.

У своєму зверненні Зеленський сказав, що на тимчасово окупованих територіях України розвіюватиметься синьо-жовтий прапор країни.

В усіх тимчасово окупованих містах та селах України. Окупованих – тимчасово. Звіється – назавжди. У Мелітополі над площею Перемоги. Там де не може бути прапора тих, хто програє війну. Там буде синьо-жовтий. У Херсоні над площею Волі. Там не може бути прапора тих, хто не знає, що таке свобода. Там буде синьо-жовтий, – сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що український прапор знову буде на Азовському проспекті у Бердянську, на Зеленій алеї у Скадовську, над АЕС в Енергодарі та над Каховською ГЕС, на Аджигольському маяку та на Савур-Могилі, на берегах Сіверського Дінця, Кальміуса, біля Олешківських пісків.

Відповідно до Конституції державними символами України є Державний прапор, Державний герб та Державний гімн України. Державний прапор – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього та жовтого кольорів.

Раніше Inform.zp.ua писав, як раніше у Запоріжжі відзначали День українського прапора.