Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Потраплення снаряда до сховища ядерного палива на ЗАЕС може призвести до витоку радіації, – Олександр Старух

Потраплення снаряда до сховища ядерного палива на ЗАЕС може призвести до витоку радіації, – Олександр Старух

Потраплення снаряда до сховища ядерного палива на ЗАЕС може призвести до витоку радіації, – Олександр Старух

Александр Старух, глава Запорожской ОВА

Окупанти кілька разів обстрілювали ЗАЕС. Крім загрози пошкодити блоки станції існує ризик, що рашисти зачеплять снарядом сховище ядерного палива.

Про це повідомив голова ЗОВА Олександр Старух в ефірі телемарафону Freedom.

Сховище відпрацьованого ядерного палива розраховане на 360 контейнерів. Як розповів голова області, нині його заповнено на 75%.

У сховища немає того ж захисту, що й у блоків атомної станції. Попадання сховища важкого снаряда може призвести до витоку радіації.

Нагадаємо, ЗОВА розробляє план евакуації у разі надзвичайної ситуації на ЗАЕС. Зараз 50-кілометрова зона, мешканців якої обов’язково відселятимуть у разі аварії, перебуває під окупацією.