Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Псевдомера Бердянська заочно заарештував суд: подробиці

Псевдомера Бердянська заочно заарештував суд: подробиці

Псевдомера Бердянська заочно заарештував суд: подробиці

Александр Сауленко, сампровозглашенный мэр Бердянска

Жовтневий районний суд Запоріжжя заочно погодив заключити самопроголошеного мера Бердянська Олександра Сауленка під варту без права внесення застави.

Про це повідомляє Телеграм-канал Бердянського міськвиконкому з посиланням на реєстр судових рішень.

Колаборант Олександр Сауленко родом із села Новоіванівка Бердянського району Запорізької області. Раніше він був головою структурного утворення Бердянської районної організації політичної партії «Союз лівих сил» та колишнім кандидатом у депутати Осипенківської сільської ради від партії «За майбутнє».

Сауленко добровільно погодився співпрацювати із представниками ФСБ. 21 березня він публічно проголосив себе виконувачем обов’язків мера міста Бердянськ. 28 березня він підписав наказ про створення окупаційного органу виконавчої влади у місті Бердянськ.

Про те, що самопроголошений мер став зрадником, підтвердили свідки його призначення. Також спеціальні служби виявили інформацію про нього у ЗМІ та Telegram-каналах окупантів інформації мобільного оператора та через інші матеріали.

Сауленко передавали повістки про виклик через офіційні джерела, правоохоронці телефонували і намагалися передати цю інформацію через месенджери та електронну пошту. Жодної реакції від нього не було. Відомо, що колаборант знаходиться на території тимчасово окупованого Бердянська. Якщо він захоче виїхати на підконтрольну Україні території, це дозволить одразу його затримати і посадити в СІЗО.

Суд визначив усі ризики, підтримав клопотання слідчих і вказав, що після затримання не пізніше 48 години підозрюваний має бути в суді, щоб уже за його участю залишити йому чи це запобіжний захід або замінити його більш м’яким.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Бердянську склалася ситуація не на користь окупантів. Через спротив громадянському населенню місцевий колаборант Олександр Сауленко не зміг сформувати команду для налагодження функціонування міста.