Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Автоматизаційна система для ресторану — як це працює

Автоматизаційна система для ресторану — як це працює

Автоматизаційна система для ресторану — як це працює

Ресторан

Для повноцінної роботи закладу потрібен персонал, товар та попит на нього – тобто відвідувачі. А для того, щоб всі ці аспекти поєднати та контролювати, створена система автоматизації ресторану. Вона містить всі аспекти пов’язані з обліками фінансів та на складах, каси-термінали та навіть обладнання для обслуговування гостей.

«Так, роботизація неминуча», – пожартуєте ви про це. Але ж система автоматизації дозволяє повністю контролювати всі сфери, пов’язані з веденням ресторанного бізнесу. І це без жартів. В той час, як устаткування за вас збирає та передає всю інформацію, ви маєте вільний час для стратегічного планування свого бізнесу. Наприклад, аналізувати статистику, поліпшувати сервіс, продумувати меню, робити кадрові рішення та збільшувати масштаби своєї підприємницької справи.

Через те, що фактично весь контроль за діяльністю ресторану бере на себе система автоматизації, людський фактор не стане на заваді, а отже й не передбачається похибок. Таким чином можна заощадити на помилках людей, прорахувати «слабкі місця» та отримувати прибуток без хвилювань про «а може, це помилка».

Що таке система автоматизації?

Якщо коротко, то це програмне забезпечення для ресторану. Якщо ви хоч раз бачили в закладах планшети, моноблоки й ноутбуки, якими користуються офіціанти, бармени, то це і є ця система. Вона дозволяє виконувати безліч процесів: від видавання чеків до надсилання даних до податкової.

Система автоматизації
Система автоматизації

Зазвичай в ресторанах з обладнання системи автоматизації є термінал біля стійки для замовлень. Цього може бути цілком достатньо для злагодженої роботи.

Зазвичай в програмне забезпечення для застарілих і дорогих POS-систем входить:

  • системний блок чи громіздкий моноблок;
  • окремі монітори з тачскрином чи програмованою клавіатурою;
  • сервер для кожного закладу.

Але альтернатива таким системам є – це хмарна система, як-от Poster. З нею можна працювати лише з одним планшетом і принтером. Якщо взагалі немає свого обладнання, то можна без проблем купити вже готовий і налаштований комплект – фіскальний або нефіскальний.

POS система
POS система

Функції програмного забезпечення

Система автоматизації ресторану складається з обладнання, яким користується персонал для обслуговування та програми для відстеження власником чи керівником.

Фронт-офіс

Це всі програми для роботи касира, баристи, офіціанта чи бармена. З нею можна працювати, як з планшетів Android, Windows, iPad, так і з ноутбуків. А це може значно зекономити гроші власника на закупівлю нового обладнання у більшій кількості.

За допомогою застосунку офіціантам стане значне легше, адже в програмі буде візуалізація всього меню і навіть віртуальний зал з розміщенням столів. Також система дозволяє платежі у відвідувачів (як готівкою, так і картою), друкувати чеки (навіть, розбиваючи на декілька осіб), обслуговувати біля каси чи столика.

Бек-офіс

А це фактично «права рука» власника чи керівника ресторану. Адже, входячи в програму, можна побачити абсолютно всі дії в ресторані. А це:

  • вбудовані та налаштовані звіти
  • карта заброньованих столиків
  • система лояльності та акцій
  • розрахунок заробітної плати
  • фінансовий і складський облік
  • заготовлення напівфабрикатів, різні види фасування
  • нагадування щодо закупок
  • автоматизація закупівель продуктів на склад
  • історія дій з кожним чеком
  • миттєва інвентаризація складу
  • створення персональних технологічних карт
  • докладна статистика касових операцій

Ще однією особливістю системи є інтеграція з 1С, а це значить полегшить бюрократичну тяганину з паперами власнику та бухгалтеру ресторану. Адже програма сама завантажує приймальні накладні, вивантаження / завантаження бази продуктів, товарів і багато іншого.

З детальною інформацію про автоматизаційну систему ресторану можна дізнатися на сайті.


Як писав раніше Inform.zp.ua, ресторани Запоріжжя претендували на звання найкращого м’ясного закладу та найкращого заміського по всій України. Але вони не стали переможцями.