Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Відпочинок » Не «Фаетоном» єдиним: 3 незвичайні музеї у Запоріжжі

Не «Фаетоном» єдиним: 3 незвичайні музеї у Запоріжжі

Не «Фаетоном» єдиним: 3 незвичайні музеї у Запоріжжі

Незвичні музеї Запоріжжя

18 травня відзначається Міжнародний день музеїв. Ми підготували вам добірку закладів, куди можна піти в цей день.

Музей архітектури Запоріжжя: доторкнутися до експонатів

Це відносно молодий заклад, адже відкрили його восени минулого року. Музей розташований у підвальному приміщенні Центральної міської бібліотеки для дорослого (вул. Гоголя, 66).

незвичні музеї світу

Сам музей складається з чотирьох відділів. Вони присвячені створенню фортеці та забудові Старого Олександрівська, колоніям менонітів у Запорізькому краї, добі індустріальної модернізації 20-30-х років минулого століття, повоєнному відновленню міста. 

Зліва знаходиться куток, де можуть пограти діти, поки дорослі насолоджуються музейними експонатами. У такому дитячому просторі є дошка для малювання крейдою, дитячі кубики, та місце, куди можна покласти власні іграшки.

Родзинкою музею як для дітей, так і для дорослих є те, що експонати тут не зберігаються за склом, тому до них можна доторкнутися.

Коли заходиш всередину, складається враження, ніби ти тут не сам: якість розмови, цокіт копит коней, звуки трамваїв. У стіни вмонтовані динаміки, через які дійсно можна почути такі звуки. Це надає відчуття присутності в тому часі, що не може не захоплювати.

Крім чотирьох залів, є ще й відеозал. Там можна переглянути хроніку радянських років, в яких йдеться про Запоріжжя.

Загалом такі музеї, як цей, популярні по всьому світу. В них зникають таблички «експонати не чіпати», що мотивує в людей цікавість до історії та певних речей.

Де: (вул. Гоголя, 66).
Графік роботи: щодня з 9:00 до 17:00 (крім неділі та понеділків).
Вхід вільний.

Музей експериментів: вчити фізику весело

Це науково-розважальний центр, де батьки разом з дітьми зможуть не тільки дізнатися багато нового, але й особисто взяти участь в експериментах.

Під час екскурсії діти зможуть з легкістю освоїти фізику, хімію, механіку, геометрію й оптику, а ще спробують підняти стілець, на якому сидить людина, всього однією рукою, запалять лампу прямо в руках, перевірять свою спритність і реакцію і познайомляться з ілюзією зорового обману.
Відвідувачам рекомендують приходити в масках.

 

Де: Запоріжжя, проспект Соборний, 186
Графік роботи: Сб — Нд з 11:00 до 19:00.
Вхід до Музею – 90 гривень;  до квест-кімнати – 700 грн (4 людини).

Музей історії музичних інструментів «БарабанЗА»: навчитися грати на інструментах

Назва музею розшифровується так: «Барабани Запоріжжя». Тут можна не тільки подивитися на етномузичні інструменти з усіх п’яти континентів, та послухати як вони звучать, а й навчитися грати на багатьох з них.

Одним з напрямків музею «БарабанЗА» є тематичні лекції про історію музичних інструментів, їхнє застосування та вплив на життя людей різних епох та континентів.

Для групових та індивідуальних відвідувань можна звернутися за телефонами: +38.050.567.93.38 або +38.095.83.923.88.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Національний заповідник “Хортиця” запустив “Єдиний квиток” для відвідувачів. Він дає право відвідувати всі туристичні об’єкти за знижкою.

А відвідати їх точно варто. Тим більше, що Музей історії запорозького козацтва на Хортиці,  планують реставрувати  у межах програми “Велике будівництво”. А Курган Єдності, що знаходиться на Хортиці біля Музею, перетворять на зручний громадський простір.

Нагадаємо, історико-культурний комплекс поновив свою роботу.