Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Образование » Стало известно, какие школы в Запорожье обучают учеников по смешанному формату

Стало известно, какие школы в Запорожье обучают учеников по смешанному формату

Стало известно, какие школы в Запорожье обучают учеников по смешанному формату

Фото: Запорізька міська рада

У Запоріжжі з 1 квітня низка освітніх закладів перейшли на роботу в змішаному форматі навчання. У липні 2024 року ще в 6 школах відремонтують укриття, де за такою ж формою зможуть навчатися учні.

Про це повідомили у виконавчому комітеті Запорізької міської ради у відповідь на запит Inform.zp.ua.

Серед освітніх закладів, що працюють за змішаною формою освіти, є такі — школи Nº 1, 2, 6, 8, 23, 25, 32, 42, 63, 65, 67, 78, 98, 100, 105, 109, 110, «Основа», Олександрівська гімназія, «МГА», «Вибір», «Мрія», «Натхнення».

У 6 закладах загальної середньої освіти наразі проводяться ремонтні роботи. Орієнтовна дата введення в експлуатацію відремонтованих укриттів – липень 2024 року. Саме наявність безпечного облаштованого сховища є однією з умов введення змішаного формату.

У 2024 році проведуть капітальні ремонти у сховищах ще 20 комунальних закладів загальної середньої освіти, якщо з бюджету виділять на це кошти.

“Можливість застосування в даних закладах освіти очної форми зі змішаним режимом навчання в 2023/2024 навчальному році визначатиметься з урахуванням безпекової ситуації у м.Запоріжжя, за ініціативою засновника закладів освіти та погодженням з Запорізькою обласною військовою адміністрацією”, – зазначили у виконкомі.

Що відомо про змішаний формат навчання у Запоріжжі?

Змішане навчання – це навчання, за якого певний час учні знаходяться на уроці під керівництвом учителя, а решту часу – навчаються вдома самостійно або онлайн. В Україні таку модель навчання називають “ротаційною”. Її сутність полягає у так званій “ротації” учнів у школі. 

У вересні 2023 року Запорізька міська рада прийняла рішення про проведення уроків під час повітряних тривог. Проте за словами батьківської громади, більшість шкіл не виконує це рішення.

Батьки скаржаться, що через дистанційне навчання вони не мають змогу вийти на роботу. Адже під час повітряних тривог вчителі переривають уроки, тому батьки змушені самі займатися з дітьми.

На початку навчального року до змішаної форми навчання допустили всього 10 шкіл та профтехів, решта навчальних закладів продовжували уроки дистанційно. Головною умовою для проведення такого формату стала наявність надійних бомбосховищ. Такі заклади також додатково перевіряють ДСНС та профільний департамент ЗОВА.

З 1 квітня ще 24 школи в Запоріжжі перейшли на роботу в змішаному форматі. Для батьків працює гаряча лінія, щоб робити свої зауваження та поради.