Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Дороги » Хто будуватиме запорізькі мости: китайці чи турки

Хто будуватиме запорізькі мости: китайці чи турки

Хто будуватиме запорізькі мости: китайці чи турки

Відповідь на це питання дасть відкритий тендер на Прозорро. Його проведуть вже наступного року. І переможцем стане фірма, яка запропонує виконання технічного завдання, – вважає народний депутат Сергій Штепа.

В інтерв’ю Inform.zp.ua він заперечив прийняття окремого закону щодо фінансування державним банком Китаю будівництва запорізьких мостів.

«Підкреслю, має відбутися тендер, тому не можна казати, що мости точно будуватимуть китайці або турки. Є багато чуток, що все побудують китайці. Це абсолютний фейк, тому що має бути проведений чесний конкурс. Ми 20 років чули, що прийдуть китайці і щось побудують за свої гроші, потім ми будемо це віддавати під державні гарантії. Скажіть мені, чи є хоча б один об’єкт в Україні, який таким чином побудували китайці за свої гроші? Ні, немає. Тому інформації, що ми готуємо законопроект спеціально під якихось забудовників, такого немає. Ми робимо все можливе, щоб прийшли компанії, які дійсно зацікавлені в цій роботі, виграли тендери і будували мости».

Сергій Штепа нагадав, що виділені в цьому році 750 млн гривень перейдуть на наступний рік. В держбюджеті-2020 передбачено ще 500 мільйонів. Загалом це сформує достатню фінансову база для продовження будівництва запорізьких мостів, – впевнений народний депутат.   

«Цих грошей вистачить на завершення додаткового проектування, яке потрібне через те, що мости не будувалися деякий час і потрібен навіть ремонт деяких конструкцій. А також цих грошей достатньо, щоб відкрити тендер і провести його. Знаю, що є такий неформальний намір кошти від економії та кошти, які будуть зібрані за рахунок того, що якісь корупційні факти будуть викриті, якісь хабарі відстеженні і повернуті до держбюджету, ці кошти будуть в першу чергу направлятися саме на запорізькі мости», – повідомив Сергій Штепа.

Про вирішену проблему витоку нечистот на вул. Фабрична та масштабні плани відремонтувати всі дороги Шевченківського району читайте в розлогому інтерв’ю Сергія Штепи найближчим часом на нашому сайті.

Нагадаємо, що вчора спікер Верховної Ради Дмитро Разумков під час робочого візиту до Запоріжжя заявив, що повної суми на будівництво мостів у держбюджеті-2020 року не передбачено. Раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук сказав, що для старту робіт на мостах вже є 1,2 млрд грн. За його словами, зараз готується тендерна документація, а міст повинні побудувати за 2-3 роки.