Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Экология » Не виставляйте в соцмережі селфі з платиковою соломинкою

Не виставляйте в соцмережі селфі з платиковою соломинкою

Не виставляйте в соцмережі селфі з платиковою соломинкою

Замість лайків можете отримати купу негативних коментів та підняти шалену хвилю непорозуміння, – попереджає Евгенія Жилінська, представниця ГО «Україна без сміття». Запорізькі журналісти мали нагоду поспілкуватись з еко-експерткою всеукраїнської організації та запитати про нові екологічні тренди.

Паперові стаканчики: альтернатива чи нова загроза?

«Україна без сміття» за зменшення пластику у щоденному користуванні.

«Важливо зменшувати кількість пластику у великих мережах харчування і звичайних вуличних кіосках. Тому що в них продають надзвичайно велику їх кількість. Тільки за 1 день у Києві викидають близько 1 мільйона паперових стаканчиків, а приймають їх на переробку лише дві ГО «Україна без сміття» і «Зелений Птах», – наголошує Євгенія Жилінська.

За її словами, паперові стаканчики – не є альтернативою одноразовому посуду, оскільки всередині вони оброблені полістироловою плівкою, шаром пластику, що і робить їх водонепроникними. Здавати їх, як звичайну макулатуру не можна, а приймає на переробку лише єдиний завод в Україні – Зміївська картонно-паперова фабрика. Вона переробляє упакування типу Tetra Pak і паперові стакани, тому що вони схожі за типом переробки. (Посилання на сторінку заводу)

«Паперові стаканчики не вигідно приймати, вони легкі, займають багато міста. А взагалі, щоб паперовий стаканчик мав шанси бути переробленим, його після використання слід принести додому, помити, висушити і потім віднести на сортувальну станцію. Якщо викидаєте у вуличний смітник, навіть, той, що передають на пероробку, є вірогідність, що він потрапить на сміттєзвалище,» – пояснює Євгенія Жилінська.

Тому, щоб зменшувати кількість паперових стаканчиків, еко-активісти радять використовувати багаторазові горнятка.

Завдяки «Україна без сміття» у всесвітньо відомому McDonalds в Україні тепер можна приходити зі своїми кружками. Де в Запоріжжі можна випити кави або чаю зі свого горнятка ми вже писали

Як пити: через соломинку, або без неї?

Не лише магазини і мережі харчування стають свідомими. Все більше проблемами екології цікавляться звичайні люди. Прикладом такого розуміння є відмовлення від пластикових соломинок. В соціальних мережах вже є приклади, коли фото з соломинкою викликало хвилю критики на автора публікації. Тобто селфі з соломинкою вже однозначно не модно, – підкреслює Євгенія Жилінська.

«Пластикові соломинки дуже шкідливі, тому від них варто відмовитись. Та якщо все ж хочеться пити напої через соломинку, то вона має бути еко-безпечною, зробленою з біо-матеріалу. Подібні соломинки можна купити в еко-магазинах, зокрема ГО «Україна без сміття», – говорить представниця громадської організації.

Фото: ГО «Україна без сміття»

                                               Матеріал підготувала Анастасія Агаркова


Читайте также: