Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Криминал » Новий вид шахрайства дає змогу повністю почистити ваші рахунки

Новий вид шахрайства дає змогу повністю почистити ваші рахунки

Новий вид шахрайства дає змогу повністю почистити ваші рахунки

Інформація про новий вид шахрайства з’явилася на сайті bdzhola.com,  посилаються на постраждалого.

Постраждалий розповідає журналістам про те, яким чином злодії отримали доступ до його рахунку і ледь не зняли усі кошти, які були на картках. Враховуючи, що кредитний ліміт деякі банки дають більше 20 000 гривень – збитни можуть бути дуже відчутними. Тож ми вирішили розказати запоріжцям про випадок, щоб застерегти. Тим паче, що ситуація, за словами журналістів цього видання – непоодинока.

Історія трапилася з паном Ігорем. Чоловік продавав в Інтернеті гітару. Одного разу побачив на телефоні кілька пропущених дзвінків з різних номерів. Передзвонив.

Люди назвалися покупцями. Правда, поводилися дещо підозріло.

Полеиміка була наступною: «Ха, Ігорьок, здрастуй!»; абсолютно не розбиралися в інструменті, просто підтримували розмову. Головна їх мета була, як мені здалося, щоб я їм передзвонив. На наступний день від мобільного оператора надійшло SMS, що номер заблокований. Чоловік вважає: один зі зловмисників під виглядом власника телефону, назвав останні вхідні дзвінки – спровоковані самими ж шахраями, щоб заблокувати сім-карту і зробити її дублікат, – говорить жертва шахраїв.

На розблокування карткив Ігоря пішло кілька днів. Злодії тим часом за допомогою дубліката SIM-карти вкрали з рахунку п’ятдесят гривень. Однак, зазіхали на значно більше – доступ до банківських заощаджень.

Для шахрая ця інформація – це інструмент отримання підтверджень від банку. Наприклад, коли він буде проводити операції по платіжній картці обманутого громадянина, то підтвердження будуть приходити від банку саме на цей номер, – говорить експерт з безпеки Олексій Красюк.

Мобільний оператор запевняє: допомогти в цій ситуації нічим не міг. Адже Ігор – не є контрактним абонентом, отже, анонімний. Хоча способи убезпечити себе ж є.

Ви можете прийти в будь-який салон і сказати «Хочу зареєструватися». Там вносять ваші паспортні дані в базу, потім можна завести свій пароль, слово-код і тоді дублікат SIM-карти видадуть тільки після того як ви називають це слово-пароль, – розповідає прес-секретар мобільного оператора Вікторія Павловська.

Сказати 100%, наскільки правдивою є ця історія ми не можемо, адже окрім справжніх шахраїв, мотив подавати подібну інформацію також може бути у самих операторів та спецслужб. Найбільш ймовірно – для ідентифікації особи і номеру телефону.

Найкращим варіантом у подібних ситуаціях є не передзвонювати на незнайомі номери з телефону, до якого прив’язані банківські картки.