Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Без категорії » Мистецтво − різноманітне: які є напрямки та чим вони відрізняються

Мистецтво − різноманітне: які є напрямки та чим вони відрізняються

Мистецтво − різноманітне: які є напрямки та чим вони відрізняються

Мистецтво − різноманітне. Воно змінюється кожну хвилину, змінюючи свої напрямки та техніку. Художники намагаються підкреслити своїми роботами свою техніку та напрямок, передавши  образ маслом, аквареллю та пастеллю.

Для людини, яка є просто глядачем, важко розібрати у якому напрямку або які застосовувались техніки у цій роботі. Знайомство з їх витворами – викликає почуття естетики та розвиває кругозір.

Ми підготували для вас три напрямки у мистецтві та навчимо їх розрізняти.

  1. Експресіонізм − можна описати, як глибокий та емоційний сенс життя.
  2. Сюрреалізм – психологія у живописі.
  3. Реалізм − навколишній світ та його краса.

1. Експресіонізм. Ця течія виникла у Німеччині та Австрії у ранньому ХХст. Вона немов би заперечувала усі напрямки та техніки, які існували до неї. Художники намагалися передати свої переживання та страждання, відходячи від тодішніх форм та пропорцій, намагаючись відтворити символічні  образи, які існували лише у їх свідомості. Яскравими представниками цього напрямку є Вінсент Ван Гог «Зіркова ніч» та Едвард Мунк «Крик».

Джерело зображення: Art.com
Джерело зображення: edvardmunch.org

2. Сюрреалізм. Утворився цей напрямок у Парижі 1920року. Головною ідеєю сюрреалістів було те, що вони прагнули переробити цей світ та змінити життя. Глядач дивлячись на ці роботи втягувався у лабіринт обману та нерозгаданих загадок. Цьому напрямку притаманні такі особливості, як ілюзія, хаос, нелогічне поєднання об’єктів на полотні та непередбачуваність. Сальвадор Далі та Марк Ернст – представники цього напрямку, художники- сюрреалісти.

Картина «Постійність пам’яті», Сальвадор Далі, 1931
Джерело: Muzei-Mira.com
Картина “Цар Едіп”, Макс Ернст, 1922
Джерело: Виртуальный музей живописи

3. Перші роботи у такій техніці  з’явилися у Франції у другій половині ХХст. Художники-реалісти намагалися відтворити світ такий, який він є − без перебільшень та без гри формою. Найчастіше на них зображені морські та гірські пейзажі,  тодішня архітектура та люди  у  правильних пропорціях.

Представниками цього напрямку є Шишкін Іван Іванович та Рєпін Ілля Юхимович.

Картина”Ранок у сосновому бору”, Іван Шишкін, 1889 рік. Джерело: Вікіпедія
Картина «Не чекали», Ілля Рєпін (1844-1888). Джерело: Muzei-Mira.com

На сьогодні художники намагаються проникнути у мистецтво та залишити там частинку себе, а люди у цей час отримують насолоду витворами світових митців.

Фото, текст – Інна Малахова