Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Волонтери в Запоріжжі плетуть маскувальні сітки для ЗСУ

Волонтери в Запоріжжі плетуть маскувальні сітки для ЗСУ

Волонтери в Запоріжжі плетуть маскувальні сітки для ЗСУ

фото ГО “Віримо в Україну”

У Запоріжжі волонтери громадської організації «Вірю в Україну» з 2014 року плетуть маскувальні сітки для бійців ЗСУ. З початком повномасштабного вторгнення росії потреба у їхній допомозі зросла. Сітки знадобилися ще більшій кількості підрозділів, а волонтерам потрібно більше рук для плетіння.

Починаючи з 2014 року, громадська організація «Вірю в Україну» плетуть маскувальні мережі для всіх підрозділів ЗСУ. Волонтери працюють без вихідних, тому що потреба у сітках є постійно.

фото ГО “Віримо в Україну”

Після повномасштабного вторгнення російських військ інтенсивність роботи волонтерів збільшилася: запити від різних підрозділів надходили постійно. Організація плете сітки лише для важкої техніки – розміром не менше ніж 6х8.

фото ГО “Віримо в Україну”

Сітки надають підрозділам з усієї України. У волонтерів є книга замовлень та черга, у яку ставлять бригади. Плести сітки беруть не лише людей, які вже мали такий досвід, а й навчають цьому процесу з нуля.

«Коли приходять нові люди, ми їх приводимо до тих, хто працює і просимо показати, як плести. Цей процес вони освоюють на місці. Нічого складного тут немає – було б бажання. А ті, хто не можуть плести, наприклад, приходять до нас літні жінки, яким важко стояти, то вони у нас нарізають тканини на стрічки», – розповідає голова громадської організації «Вірю в Україну» Жанетта Малярова.

Великою проблемою для організації стала нестача грошей на матеріали. Сітки плетуть із тканини спанбонд. Волонтери беруть рулони 1,6 метри завширшки та від 20 до 300 метрів завдовжки – це вартує близько 4 тисяч гривень за рулон. Трьох рулонів вистачає приблизно на 10 днів.

фото ГО “Віримо в Україну”

Крім того, сітки, які є основою, на яку зав’язують тканину, обходяться по 6 тисяч гривень. Роздобути їх буває важко через великі черги на замовлення – одну з сіток, яку замовили у лютому, отримали лише у травні. Тому використовуються і рибальські сіті та волейбольні.

Нині в команді волонтерів працює понад 20 осіб, але й багато хто має роботу і не може допомагати щодня. Тому організації потрібні нові люди. При нинішній кількості людей на одну сітку витрачається два дні і більше.

Тому всі охочі поповнити лави волонтерів зможуть приєднатися до організації у приміщенні Комерційного технікуму на третьому поверсі за адресою вул. Парамонова 15 у Комунарському районі.

А ті, хто хоче допомогти організації фінансово, можуть перерахувати кошти на картку 4731219615110719 Наталія Шмигля.