Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Бізнес » Як зберегти розсаду: переваги використання мікоризних препаратів

Як зберегти розсаду: переваги використання мікоризних препаратів

Як зберегти розсаду: переваги використання мікоризних препаратів

Розсада

«БТУ-Центр» — українська торгова марка, яка випускає якісні та ефективні препарати для сільського господарства та агропромислового комплексу. Продукція компанії відповідає високим вимогам державних та європейських стандартів, що підтверджена офіційними сертифікатами.

Одним із найбільш дієвих та популярних способів для поліпшення врожаю вважається мікориза для рослин. У компанії «БТУ-Центр» є біопрепарати, які покращують мікоризу та доброчинно впливають на розвиток сільськогосподарських культур. Пропонуємо розглянути основні переваги використання мікоризних препаратів для рослин.

Підвищена поживність ґрунту

Гриби-мікоризоутворювачі в складі біопрепаратів поширюються на ґрунт, гарантуючи кореневищам рослин істотне збільшення площі поглинання вологи та поживних компонентів. Гіфи мікоризи є продовженням коренів, і нерідко їхня довжина може сягати десятків, іноді сотень метрів.

Мікориза підвищує поживність ґрунту завдяки розкладанню грубих органічних речовин на простіші елементи, які легкодоступні для рослин. З допомогою дії грибів-симбіонтів сільгоспкультури інтенсивно насичуються калієм, азотом, цинком та іншими корисними речовинами.

Мікоризні гриби відновлюють та покращують ґрунт загалом шляхом синтезу липкого білка — гломаліну, який зменшує ерозію та стабілізує текстуру ґрунту. Завдяки цим перевагам садівникам потрібно вносити набагато менше добрив у процесі вирощування культурних рослин. Також немає необхідності часто поливати вирощувані культури, адже вони стають більш стійкими до засух шляхом видобутку вологи з великої глибини.

Захист від захворювань та шкідників

Гриби-мікоризоутворювачі виділяють певні ферменти, які сприяють створенню фізичного бар’єра навколо кореневища рослини, що гарантує ефективний захист від хвороботворних мікроорганізмів та шкідників (дрібні комахи, гризуни), які живляться корінням. Завдяки істотним протимікробним та протигрибковим властивостям гіфи мікоризних грибів запобігають розвитку гнилі сільгоспкультур, інфекційних (фузаріоз, фітофтороз, парша) та інших хвороб.

Поліпшення обмінних процесів

 

Гриби-симбіонти слугують створенню під землею комунікаційних мереж і є провідниками між різними рослинами, що покращують обмін поживними речовинами.

Підвищення якості та об’єму врожаю

Завдяки симбіозу кореневища культурних рослин із грибами-мікоризоутворювачами поліпшується їхня приживлюваність, розвиток, забезпечується зміцнення їхнього імунітету. Це суттєво покращує смакові, ароматичні та естетичні властивості плодів та ягід, збільшує об’єми готового врожаю загалом.