Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 836-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

836-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

836-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

ЗСУ

Як минув 836-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні, 8 червня.

У Міноборони повідомили, що 15% військовозобов’язаних українців вже оновили свої дані. Це 1 млн 412 тис осіб, і більшість зробила це через застосунок Резерв+.

У ніч на 8 червня армія РФ атакувала керованою авіаційною ракетою Х-59, здійснив пуски 13-ти ударних БпЛА типу «Shahed». В результаті бойової роботи розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України та засобами РЕБ Повітряних Сил збито дев’ять «шахедів» і одну КАР Х-59 у межах Харківської, Запорізької, Полтавської та Дніпропетровської областей.

На ділянці кордону Донецької і Запорізької областей тривали позиційні бойові дії, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Ситуація на фронті у Запорізькій області 7 червня
Ситуація на фронті у Запорізькій області 7 червня

6 і 7 червня тривали позиційні бої на південь від Великої Новосілки в районі Старомайорського та Урожайного та на південний захід від Великої Новосілки в районі Новодарівки. На заході Запорізької області тривали позиційні бої в районі Роботиного, Вербового (на схід від Роботиного) та Копані (на північний захід від Роботиного).

Окупаційна адміністрація Бердянська Запорізької області повернула радянські назви низці вулиць. В окупованому Бердянську змінили назви 69 вулиць. Загарбники повернули радянські назви вулиць, бульварів і провулків, які перейменували у 2016 році.