Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 835-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

835-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

835-й день війни: підсумки дня у Запорізькій області

Фото: Генштаб ЗСУ

Як минув 835-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні, 7 червня.

За новим законом, який набув чинності 18 травня, усі військовозобов’язані чоловіки повинні оновити військово-облікові дані. Зробити це можна через ТЦК, Резерв+ або ЦНАП. Як українцям швидко та без проблем оновити свої військово-облікові дані у Центрі надання адміністративних послуг.

У ніч на 7 червня армія РФ нанесла удар по об’єктах критичної інфраструктури України із стратегічної авіації – бомбардувальників Ту-95МС та ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». У Запорізькій області збито дрони та ракети.

Впродовж доби в результаті обстрілу виникло 2 пожежі в містах Оріхів Пологівського району та селищі Степногірськ Василівського району Запорізької області.

Пожежа у Запорізькій області
Пожежа у Запорізькій області

Під час виконання бойового завдання загинув запорізький військовий Андрій Красномовець. Захиснику було 34 роки. Андрій Красномовець служив у лавах Збройних Сил України. А з червня 2020 року по лютий цього року чоловік проходив службу на посаді командира відділення охорони.

Андрій Красномовець
Андрій Красномовець

Російські окупанти активізувалися в районі адмінкордону Донецько-Запорізької області та продовжили обмежені наземні атаки на заході Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Ситуація на фронті у Запорізькій області 6 червня
Ситуація на фронті у Запорізькій області 6 червня