Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Уряд визначив критичні об’єкти інфраструктури: де в Запоріжжі не будуть вимикати світло

Уряд визначив критичні об’єкти інфраструктури: де в Запоріжжі не будуть вимикати світло

Уряд визначив критичні об’єкти інфраструктури: де в Запоріжжі не будуть вимикати світло

Мерія Запоріжжя

Кабінет Міністрів визначив об’єкти критичної інфраструктури, де не будуть вимикати світло під час обмежень. До них також ввійшли ТЦК та СП, лікарні, поліція тощо.

Про це йдеться у постанові від 24 травня №600 “Про затвердження Порядку визначення та застосування граничних величин споживання електричної потужності”.

До переліку критично важливих об’єктів, в яких не будуть вимикати світло під час обмежень енергопостачання, відносяться:

  • військові частини і ТЦК та СП;
  • підприємства оборонного комплексу України, зокрема ті, що виконують мобілізаційні завдання із створення, виробництва, ремонту та постачання озброєння, боєприпасів, військової техніки, спеціальних комплектувальних виробів, а також підприємства залізничного транспорту;
  • об’єкти критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору та сектору системи життєзабезпечення, включених до Реєстру об’єктів критичної інфраструктури;
  • заклади охорони здоров’я державної або комунальної форми власності;
  • підприємства, діяльність яких важлива для забезпечення продовольчої, економічної та/або енергетичної безпеки країни, підприємства з неперервним циклом виробництва;
  • електронні комунікаційні мережі;
  • органи державної влади (Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, центральні органи виконавчої влади (міські та селищні ради, обласні військові адміністрації), правоохоронні органи (органи внутрішніх справ, прокуратури, СБУ, об’єкти ДСНС).

Нагадаємо, що 28 травня в Україні не планують застосовувати погодинні відключення світла. Запоріжці завтра залишаться з електрикою, якщо ситуація в енергосистемі не зміниться.

Чому почалися відключення світла?

Дефіцит в енергосистемі Україні стався внаслідок ракетних ударів ворога по українським електростанціям.

“З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень – цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, особливо у години максимального споживання. Тому Диспетчерський центр «Укренерго» змушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів”, – пояснили в “Укренерго”.

За словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, потепління дещо знизило рівень споживання електроенергії в Україні. І це, ймовірно, дасть можливість не відключати споживачів упродовж ночі та вранці. Вимушені обмеження триватимуть ще упродовж місяців – і влітку, і восени та взимку.