Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » В Україні можуть подовжити термін оновлення даних в ТЦК: що означає для запоріжців

В Україні можуть подовжити термін оновлення даних в ТЦК: що означає для запоріжців

В Україні можуть подовжити термін оновлення даних в ТЦК: що означає для запоріжців

Резерв+. Ілюстративне фото

У Верховній Раді планують зареєструвати законопроєкт, який подовжить терміни оновлення даних в ТЦК до 150 днів. Це пов’язано з великим попитом від війсоковозобов’язаних.

Про це повідомив народний депутат Володимир Ар’єв в етері Еспресо.

Раніше законопроєкт про мобілізацію передбачав 60 днів на оновлення даних для військовозобов’язаних. Тепер термін пропонують збільшити до 150 днів. Володимир Ар’єв пояснює, що ТЦК були не готові до такої кількості запитів.

“Зараз система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані. Оскільки, після оновлення даних в застосунку “Резерв+” і інформації про розшук, все одно потрібно йти до ТЦК. Це свідчить про те, що застосунок розроблявся дуже швидко й стислі терміни. Мало того, потім виявилось, що коди, які були використані для створення застосунку, були скопійовані зі шкільної програми. Саме тому, на наступному засіданні Комітету з питань цифрової трансформації ми викликали заступницю міністра оборони, а також поставили ряд питань до уряду. Зокрема, звідки були виділені кошти на створення застосунку та чи проводився конкурс на розробника програмного забезпечення”, – розповів нардеп.

Володимир Ар’єв додає, що громадяни фізично не зможуть оновити дані за 60 днів. Щоб уникнути штрафів для українців, на розгляд Верховної Ради винесуть законопроєкт про подовження термінів.

“Ми будемо вимагати від уряду та Міноборони зробити застосунок таким чином, щоб розвантажити ТЦК й питання, які можна вирішити лише після відвідування Територіального центру комплектування, можна було б вирішити онлайн”, – каже нардеп.


Раніше ми писали, що 18 травня почав діяти новий Закон про мобілізацію. Так протягом 60 днів, до 16 липня, військовозобов’язані запоріжці мають оновити свої дані. Це можна зробити в ТЦК або через застосунок “Резерв+”.

Нещодавно в Україні запрацював мобільний застосунок “Резерв+“, де військовозобов’язані можуть оновити свої дані.

“У деяких країнах застосунок ще може бути не доступним, бо маркетам треба декілька днів на обробку будь-яких змін. Команда вирішує це питання. У найближчі дні застосунок буде доступним, як на Android, так і на iOS. І всі встигнуть оновити дані до 16 липня”, – каже заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.