Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Де у Запоріжжі можна цікаво та корисно провести час

Де у Запоріжжі можна цікаво та корисно провести час

Запоріжжя має не так багато культурних місць для туризму та відпочинку. Багато закладів через війну перестали функціонувати, але все ж таки попри війну в країні та статус Запоріжжя прифронтового міста, в ньому є місця, де можна цікаво та корисно провести час. 

Вознесенівський парк 

Вознесенівський парк є хорошим місцем для відпочинку, знаходиться він в центрі міста. Це мальовниче місце з доглянутою та красивою територією і озером. Його площа складає понад 4,5 гектарів. На території парку є каскад фонтанів “Райдуга”, альтанка посеред озера, до якої веде кований місток.

Музей техніки “Фаетон”

Єдиний настільки великий заклад подібного типу в Україні знаходиться в Запоріжжі. В музеї представлені понад 200 одиниць техніки, 6 виставкових залів і вулична експозиція. Окрім автомобілів та мотоциклів тут є старовинні предмети побуту і літак з танком.

Парк “Перемоги”

Це один з найбільших парків в місті. На території є багато зелених насаджень, озер з фонтанами, архітектурних пам’яток, спортивний майданчик, футбольне поле, скейт-майданчик.

Запорізький обласний краєзнавчий музей

Відвідати музей можна заради того, щоб ближче ознайомитися з історією нашого краю, дізнатися про природу, видатних постатей, перші поселення та побачити предмети одягу, картини, зброю і унікальні пам’ятки.

Краєзнавчий музей вже багато років є осередком знань і культурних подій. В ньому зібрана величезна кількість експонатів, пам’ятків та експозицій запорізького краю. Всього музей налічує 22 зали, серед яких відділ історії, археології та природи. Археологічна колекція є однією з найбільших серед інших обласних музеїв України. У відділі природи представленні численні експонати флори і фауни степу, лісу та Азовського моря.

Зовсім недавно в музеї відбулася виставка “Спадщина Кобзаря”, присвячена 210-річчю від дня народження Тараса Шевченка. На виставці було представлено багату колекцію картин, книг, виробів і скульптури.

Запорізький обласний краєзнавчий музей
Фото Inform.zp.ua

Також вартою уваги є експозиція “Війна за Незалежність”, мета якої висвітлити події багаторічної війни. В експозиції представлені важливі етапи війни починаючи з 2014 року і до 24 лютого 2022 року, де є більше 200 унікальних експонатів, серед них фрагменти озброєння ЗСУ, особисті речі бійців, стенд, присвячений героям Небесної Сотні

Авторка: Валерія Столярова