Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Де в Запоріжжі допомагають безпритульним тваринам

Де в Запоріжжі допомагають безпритульним тваринам

Де в Запоріжжі допомагають безпритульним тваринам

Тварини у Запоріжжі

В Запоріжжі зараз згідно з електронною системою ідентифікації тварин Animal-id кількість зареєстрованих безпритульних тварин становить 2918 особин, які живуть на вулиці і не мають дому, їхнім порятунком наразі займаються зооволонтери притулку “Дай лапу друг”, “Шанс”, “Лессі”, “Кошкін дом”, які прилаштовують їх на перетримку, лікують і знаходять господарів.

Розповідаємо, які притулки для тварин є в Запоріжжі, та як їм можна допомогти.

Притулок “Дай лапу, друг”

Один з найбільших притулків в Запоріжжі, який налічує 520 тварин. Він приймає й лікує важкохворих та травмованих тварин. Вони потрапляють до притулку з рук військових, які рятують їх з-під обстрілів, вивозять з окупованих територій й зон бойових дій. Волонтери центру рятують безпритульних тварин також й тих, що знайшли на вулиці, і тих, кого покинули господарі. Притулок постійно потребує допомоги небайдужих громадян, як матеріальної так і фізичної: допомога у вигулі собак, прибирання і будівництво вольєрів.

Більш детально ознайомитися з діяльністю центру та історіями врятованих тварин можна на їх сторінці в Instagram і Facebook.

Притулок “Кошкін дім”   

На сьогодні в притулку проживає близько 650 котів і 50 собак. Центр допомагає, лікує та шукає домівки безпритульним тваринам.

Притулок має сторінку про свою діяльність в Instagram і Facebook. Наразі він потребує допомоги в закупі кормів і медикаментів.

Cat-кафе “Мурляндія”

Перше котокафе в Запоріжжі. Гості кафе можуть не тільки замовити напої і десерти, а й погратися з тваринами і насолодитися їх присутністю. В “Мурляндії” живуть коти, які в минулому були безпритульними і мали важку долю.

Притулок для тварин “Шанс”

Це тимчасовий притулок-перетримка для безпритульних тварин на період лікування, який існує з 2010 року. Його головна мета – допомогти безпритульним тваринам, які потребують лікування і так як тварин не завжди виходить прилаштувати, багато з них залишаються після цього жити в центрі.

У притулка є своя сторінка в Facebook. Завжди має потребу в придбанні корму для собак і котів, води, медикаментів, посуду та амуніції.

Міні-приют “Лессі”

В притулку проживає більше 60 котів і 6 собак, всі вони з нелегкими долями, врятовані небайдужими зооволонтерами з вулиці. Функціонує він вже більше 8 років.

Притулок  має сторінку в Instagram і Facebook

Допомогти переліченим притулкам і центрам з порятунку безпритульних тварин можна: фінансово, в придбанні необхідних медикаментів і кормів, фізично, приділяючи увагу і вигулюючи тварин, прибираючи будки і вольєри.

Авторка: Валерія Столярова