Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Рекордна кількість предметів: у музеї Запоріжжя встановили рекорд

Рекордна кількість предметів: у музеї Запоріжжя встановили рекорд

Рекордна кількість предметів: у музеї Запоріжжя встановили рекорд

Фото: Запорізький обласний краєзнавчий музей

Представники Національного реєстру рекордів України у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики в одній колекції.

Про це повідомили на сторінці у Фейсбуці Запорізького обласного краєзнавчого музею.

До Міжнародного дня музеїв у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї на виставці “Спадщина Кобзаря” засвідчили рекордну кількість предметів фалеристики в одній колекції, присвячених Т. Г. Шевченку. Така подія відбулася вперше за час існування закладу.

Фото: Запорізький обласний краєзнавчий музей

Колекцією займається Юрій Слободяник. В його колекції нараховується вже понад 3000 одиниць знаків, жетонів, орденів, медалей, медальйонів та монет. Також у нього є близько 200 видань «Кобзарів», виробів з порцеляни та фаянсу, бюстів, плакеток, скульптури, а також картин, виготовлених з бурштину, бісеру, вишитих нитками, відчеканених, на яких зображено Шевченка в різні періоди його життя.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запоріжжі на цих вихідних, 18-19 травня, пройшли заходи до Міжнародного дня музеїв.