Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Бізнес » Запорізький бізнесмен Макс Поляков приватизував колишній дім культури у Запоріжжі

Запорізький бізнесмен Макс Поляков приватизував колишній дім культури у Запоріжжі

Запорізький бізнесмен Макс Поляков приватизував колишній дім культури у Запоріжжі

Фото: Фонд державного майна

Компанія бізнесмена родом із Запоріжжя Макса Полякова виграла аукціон з приватизації активів Запорізького експертно-технічного центру Держпраці, яку проводив Фонд державного майна.

Про це стало відомо з даних Prozorro.Продажі та аналітичної системи Contr Agent.

Аукціон з приватизації будівлі Запорізького експертно-технічного центру Держпраці виграла ТОВ “Періметр Пропертіз”, яка належить Максу Полякову.

Максим Поляков

Комплекс ДП “Запорізький експертно-технічний центр Держпраці”, складається з трьох одиниць нерухомості (адміністративні й складські будівлі) на Північному шосе, 25 та Краєвидній, 26. Головний актив – будівля колишнього дому культури офіцерів.

Стартова ціна цього об’єкту була оцінена в 7,6 млн грн, проте компанія Полякова запропонувала за об’єкт приватизації 13 млн грн.

Запорізький експертно-технічний центри Державної служби України з питань праці став одним з найдорожчих з підприємств, які забезпечують науково-технічну підтримку державного нагляду у сфері охорони праці та промислової безпеки, дотримання законодавства про працю.

Хто такий Макс Поляков?

Це український підприємець родом із Запоріжжя. Він є засновником аерокосмічної компанії Firefly Aerospace.

Народився в сім’ї інженерів Запорізької філії “Хартрон”, українського підприємства ракетно-космічної галузі. У 2011 закінчив аспірантуру Дніпровського університету.

Уродженець Запоріжжя Максим Поляков почав працювати в космічному бізнесі і запускати ракети. Але американський уряд побоюється його володінням ракетною компанією, і вважає, що це зашкодить національній безпеці.

Американський уряд висунув вимогу Поляку продати його частку в ракетній компанії Firefly Aerospace. Комітет з іноземних інвестицій пояснює що володіння акцій Полякова в аерокосмічній компанії ставить під загрозу національну безпеку США через конфлікт України з Росією.

Бізнесмен залучив до роботи над легкою ракетою Firefly Alpha українських вчених та інженерів, що значно прискорило процес її створення. У листопаді 2018 Firefly Aerospace потрапила до списку компаній, відібраних NASA для програми освоєння Місяця із загальним бюджетом 2, 6 млрд дол.

Firefly Aerospace впервые запустила ракету в космос
Запуск ракеты “Альфа” в космос

У травні 2020 Firefly отримали сертифікацію AS 9100 і команда перейшла від розробки до фази виробництва ракетно-носія Alpha.

На першому етапі підйому на “Альфі” сталася аномалія, яка призвела до вибуху. Під час першого запуску ракети Полякова в США з офіційним візитом перебував український президент Володимир Зеленський. Він навіть планував приїхати на космодром і особисто бути присутнім на старті Alpha: в останній момент план змінили.