Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Їжа » Пасха 2024: рецепти випічки, яку можуть зробити навіть початківці

Пасха 2024: рецепти випічки, яку можуть зробити навіть початківці

Пасха 2024: рецепти випічки, яку можуть зробити навіть початківці

Ілюстративне фото

На Великдень традиційною випічкою є паски, які готує чи не кожна господиня. Хоч приготування цієї страви й займає час та вимагає зусиль, існують й неважкі рецепти.

Іnform.zp.ua приготував ТОП 3 рецепти пасок для початківців.

Класичний рецепт без яєць та дріжджів

Для приготування знадобиться:

  • борошно – 2 склянки;
  • сметана – 1 склянка;
  • цукор – 1/2 склянки;
  • сода – 1 ч.л.;
  • оцет – 1 ч. л.;
  • ванільний цукор – 1 ч.л.
Ілюстративне фото

Духовку розігрійте до 180 градусів. Змішайте сметану, цукор та ваніль у великій мисці. Потім додайте борошно і погашену соду, замішайте тісто. Викладіть його на стіл і добре вимісіть. Тісто перекладіть у форми і випікайте 20-25 хвилин. Випічка має підрум’янитися. Після того як паска охолоне, ви можете прикрасити її арахісом, горіхами або шоколадом. 

Сирна паска 

Складові: 

  • сир – 500 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • родзинки – 50 г;
  • курага – 50 г;
  • ванільний екстракт – пару крапель;
  • цедра 1 лимона.
Ілюстративне фото

Сир подрібніть за допомогою сита чи блендера. Всипте пудру та перемішайте. Туди ж додайте розтоплену олію, родзинки, курагу, ванільний екстракт та цедру лимона. Отриману масу потрібно помістити у форму  і поставити в холодильник застигати. На це піде кілька годин. При подачі сирна пасха без яєць прикрашається горіхами, сухофруктами та поливається медом за бажанням. 

Шоколадна паска з медом

Складові:

  • Борошно – 350 г
  • Яйця – 1 шт
  • Олія – 60 г
  • Цукор – 50 г
  • Дріжджі, одна упаковка – 22 г
  • Цукати -70 г
  • Какао – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 0,25 ч. л.
  • Молоко – 60 мл
  • Мед – 35 г
  • Заварна кава – 80 мл
  • Ванілін – 10 г
Ілюстративне фото

До дріжджів додати молоко. Добре перемішати. До борошна по черзі додати цукор, сіль, ванілін, корицю, какао. Ретельно перемішати. До завареної кави додати мед. Він повинен розчинитись у каві. Збити міксером яйце. До суміші з дріжджів додати каву. Перемішати ложкою і додати збите яйце. Перемішати. Далі в суміш поступово порціями додавати борошно, але трохи борошна залишити. Замісити тісто. До нього додати підтоплену олію. Перемішати і додати борошна, що залишилося. Вимісити тісто руками. Накрити рушником і залишити на годину. Тісто має збільшитися приблизно вдвічі. Тоді додати цукати і знову вимісити тісто. Розкласти у форми. Залишити тісто, поки підійде. Воно знову має збільшитися вдвічі. Тоді вставити в тісто дві зубочистки, щоб воно не потріскалося під час випікання. І зверху змастити молоком. Випікати при температурі 180 градусів до готовності. Прикрасити готові паски шоколадною глазур’ю.  

Смачного!

Авторка: Анжеліка Ванько