Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Колишніх керівників Запорізького електровозоремонтного заводу посадили до в’язниці: деталі

Колишніх керівників Запорізького електровозоремонтного заводу посадили до в’язниці: деталі

Колишніх керівників Запорізького електровозоремонтного заводу посадили до в’язниці: деталі

Ілюстративне фото

Екскерівника та його заступника Запорізького електровозоремонтного заводу визнали винуватими у зловживанні службовим становищем. Через їх дії підприємство понесло збитки у понад 780 тис грн. Зловмисників посадили до в’язниці на 4 роки.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

Такий вирок винесла колегія суддів ВАКС. Суд призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн.

Організатора злочину засудили до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн.

Що сталося:

Наприкінці 2014 року керівник ПрАТ «ЗЕРЗ» та його заступник у змові з організатором цього злочину забезпечили перемогу повʼязаного з останнім приватного товариства у державній закупівлі 30 коліс для електровозів. Тендер становив 2,45 млн грн. Проте ринкова вартість цих коліс становила лише 1,01 млн грн, а надміру сплачені підприємством кошти є збитками.