Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Вбивство » Нові деталі вбивства жінки у парку Запоріжжя: вбивця помилився з жертвою

Нові деталі вбивства жінки у парку Запоріжжя: вбивця помилився з жертвою

Нові деталі вбивства жінки у парку Запоріжжя: вбивця помилився з жертвою

Фото: Нацполіція Запоріжжя

В січні цього року чоловік вистрілив у жінку в одному з парків Запоріжжя, а потім вбив і себе. Правоохоронці розповіли, що чоловік 15 років планував помсту, проте помилився із жертвою.

Про це розповіли джерела в правоохоронних органах для РБК-Україна.

Імена героїв змінені з міркувань анонімності.

Що відбулося в парку того дня

У сквері Прикордонників Олександрівського району Запоріжжя 21 січня 2024 року чоловік зробив два постріли в перехожу жінку. Після прибуття поліції на місце стрілянини чоловік вистрілив сам у себе. Медики намагалися реанімувати постраждалу, однак вона померла в кареті швидкої.

Нові деталі про вбивство жінки у парку Запоріжжя
Фото: Нацполіція Запоріжжя

Тоді правоохоронці почали розслідування цього резонансного випадку та встановили, що чоловік 15 років планував помсту. Але в останній момент допустився помилки та вбив іншу людину.

Кому хотів помститися стрілок

За даними джерел в правоохоронних органах, дружина цього чоловіка Світлана обіймала посаду голови обласної медико-соціальної експертної комісії. У 2000 році голову медичного закладу Олену та медсестру Марію судили за видачу фейкової довідки про інвалідність. Світлана проходила свідком по справі, після якої медсестра отримала тюремний строк.

Олена вирішила помститися родині та кинула в будинок Світлани та Олега (ім’я змінені) запальну суміш. Чоловік та жінка залишилися живі. Проте Олег закарбував образу та замовив вбивство кривдниці. Самосуд провалилася, Олега та його спільників засудили за спробу вбивства. Проти нього в суді свідчила та сама медсестра Марія, яка потім стане його наступною мішенню.

Після шести років позбавлення волі, у 2008 році Олег вийшов з тюрми. Він почав планувати помсту медсестрі Марії. Він знав, що жінка переїхала до Запоріжжя. Наважився вчинити розправу чоловік через 15 років. Весь цей час Олег навідувався до Запоріжжя та збирав інформацію про свою жертву. Тоді він встановив місце її роботи та вистежив у парку.

Нові деталі про вбивство жінки у парку Запоріжжя
Фото: Нацполіція Запоріжжя

21 січня 2024 року відбулися трагічні події, в ході яких загинув сам Олег та його жертва.

Кого вбив стрілок у Запоріжжі

Правоохоронці встановили особу жертви, нею виявилась зовсім інша жінка, яка ніколи не фігурувала у вищезгаданих подіях.

Нові деталі про вбивство жінки у парку Запоріжжя
Фото: Нацполіція Запоріжжя

Олег не врахував того, що після виходу з тюрми медсестра Марія вийшла заміж та змінила прізвище. Весь цей час він стежив за жінкою, ініціали якої випадково збіглися з Марією.