Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці можуть отримати матеріальну допомогу

Запоріжці можуть отримати матеріальну допомогу

Запоріжці можуть отримати матеріальну допомогу

Ілюстративне фото

У Запоріжжі родини, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримують матеріальну допомогу. Зараз на обліку перебуває 202 таких родини.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

До дня Чорнобильської катастрофи у квітні 2024 року цим сім’ям проведено першу виплату по 1 000 грн. Другу виплату заплановано провести у листопаді цього року до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Загальна сума допомоги складає за рік 2 000 гривень на сім’ю.

Одна сім’я, яка має дитину з інвалідністю, захворювання якої пов’язане з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, отримала разову цільову допомогу у розмірі 2 000 грн.

Також за поданням Запорізького громадського об’єднання «Чорнобильці Запоріжжя», надається адресна цільова допомога 100 членам організації в розмірі 2 000 грн кожному, з яких у квітні цього року допомогу отримали 50 членів організації. Наступна виплата 50 членам організації планується в листопаді цього року.

На ці виплати з бюджету міста вже спрямовано 304 тисячі гривень.

Усього у 2024 році на ці заходи в бюджеті громади заплановано понад 600 тис. грн.

Нагадаємо, після оновлення застосунку “Дія” стало можливим оформити довідку ВПО і грошову допомогу відразу на всю сім’ю в одній заяві.

Через застосунок “Дія” тепер можна подати заяву про оформлення довідки переселенця на всіх членів сім’ї, які покинули дім через війну разом із вами. Також можна оформити виплати на дітей, які народилися вже після переміщення.

Як писав раніше Inform.zp.ua, держава запровадила програму компенсацій роботодавцям, які працевлаштовують за направленням центрів зайнятості внутрішньо переміщених осіб.