Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Україні стартувала “м’яка” мобілізація: Reuters

В Україні стартувала “м’яка” мобілізація: Reuters

В Україні стартувала “м’яка” мобілізація: Reuters

Мобілізація в Україні. Фото: Inform.zp.ua

В Україні стартувала “м’яка” мобілізація. Це стосується і запоріжців. Особливості лояльного призову до ЗСУ вказали у Reuters.

Про це пише Today.ua.

Чоловіків закликають приєднатися до армії, обравши собі спеціальність у рекрутингових центрах, які відкривають по всій Україні.

Вказано, що примусова мобілізація супроводжується гострою критикою з боку громадськості, військові підрозділи та чиновники намагаються залучити людей більш м’якими способами. Тому що так чи інакше потрібно поповнювати лави бійців для ефективної боротьби з російськими окупантами.

Повідомляється, що такий призов проводиться на сайтах пошуку роботи і в аутрич-центрах, соціальних мережах, а також на рекламних щитах. Українцям пропонують нововведення в умовах воєнного стану – обрати підрозділ ЗСУ, а також свою посаду відповідно до навичок. Також можна визначити термін служби.

За словами заступника міністра оборони Наталії Калмикової, військові планувальники визнають, що в демократичній країні надання певного вибору може бути основним для поповнення армії. Вона уточнила, що наразі до захисту держави приєднаються цивільні особи, а не військові. Тому що вони звикли до вибору.

У Reuters нагадали, що потік добровольців, який утворився відразу після повномасштабного вторгнення рашистів, вичерпався. Зараз багато чоловіків прагнуть ухилитися від мобілізації, виїхати за кордон або знайти інший спосіб уникнути призову, щоб не опинитися в окопах.

Як писав раніше Inform.zp.ua, в мережі ширилася інформація про нібито “зґвалтування дівчини співробітником ТЦК”. При цьому в повідомленнях фігурували різні міста України, зокрема й Запоріжжя. Працівники ТЦК та СП наголошують, що це черговий небезпечний фейк росіян.

До українців звертаються з проханням, бути уважними та не переходити за невідомими посиланнями. Щоб зруйнувати плани росіян достатньо зберігати критичне мислення та не довіряти сумнівним джерелам.