Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Виплата пенсій через банк: як пройти обов’язкову ідентифікацію жителям на окупованих територіях

Виплата пенсій через банк: як пройти обов’язкову ідентифікацію жителям на окупованих територіях

Виплата пенсій через банк: як пройти обов’язкову ідентифікацію жителям на окупованих територіях

Пенсіонери / Пенсионеры

Пенсіонерам надається можливість підтвердити свою особу за допомогою кількох способів. Це можна зробити в офісі банку “Ощадбанк”, на вебпорталі Пенсійного фонду України, через відео зв’язок, а також за кордоном у дипломатичних установах.

Пенсіонерам, які здобули статус ВПО до 24 лютого 2022 року і отримують пенсію через АТ “Ощадбанк”, необхідно пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня 2024 року. У випадку, якщо ідентифікація не була пройдена протягом встановленого терміну, особі для продовження виплати пенсії необхідно буде пройти фізичну ідентифікацію за допомогою одного з наступних способів:

  • Особисто звернутися до відділення АТ “Ощадбанк” або до сервісного центру Пенсійного фонду України з документом, що посвідчує особу.
  • Авторизуватися в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг ПФУ за допомогою Дія.Підпису.
  • Звернутися за допомогою відеоконференцзв’язку через вебпортал ПФУ. Заявку на таку ідентифікацію можна подати за посиланням.
  • Пройти ідентифікацію у закордонній дипломатичній установі для пенсіонерів-ВПО, які перебувають за кордоном.

Для пройдення ідентифікації через відеоконференцзв’язок потрібно виконати такі кроки:

  • Підготувати паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу.
  • Вибрати зручний спосіб проведення відеоідентифікації (Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom).
  • Перевірити пристрій, на якому буде проведено ідентифікацію (камера, мікрофон), здійснити тестове підключення.
  • Підготуватися до відповідей на обов’язкові індивідуальні запитання. Перелік запитань можна знайти на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Не забудьте подати заяву на вебпорталі е-послуг Пенсійного фонду України (ПФУ) для проходження ідентифікації. 

Нагадаємо, понад 10 мільйонів пенсіонерів зафіксовано в Україні на початок 2024 року, 51% з них отримують пенсії менш як 4000 грн.

У Запоріжжі з 1 квітня пенсії автоматично перерахували пенсіонерам, які після призначення чи попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу. Або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки.