Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На запорізькому телеканалі МТМ стався скандал: пояснюємо, що трапилося

На запорізькому телеканалі МТМ стався скандал: пояснюємо, що трапилося

На запорізькому телеканалі МТМ стався скандал: пояснюємо, що трапилося

телеканал МТМ

Запорізький комунальний телеканал МТМ тривалий час має конфлікт із Запорізькою міською радою. Нещодавно керівниця каналу заявила про тиск на медіа.

Про це сказала очільниця КП «Муніципальна телевізійна мережа», кандидатки у члени Нацради Ірина Полієктова у відезверненні на ютуб-каналі мовника, пише Детектор Медіа.

Вона заявила про тиск з боку начальника управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Євгена Коваленка, й додала що канал МТМ знаходиться під загрозою закриття.

«Керівництво телеканалу МТМ звернулось до органів ДБР, Генеральної прокуратури України та керівництва Національної поліції з приводу тиску на ЗМІ з боку начальника управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Євгена Коваленка, зумовленого його суто приватним інтересом. Телеканал знаходиться під загрозою закриття, що несе ризик для Запорізької області та частини ТОТ залишитись без єдиного місцевого українського джерела інформації», — йдеться в заяві.

15 квітня було оприлюднене розпорядження міського голови про проведення службової перевірки її роботи та відсторонення з посади директорки комунального підприємства Полієктової до суду.

Згідно з документом, замість неї обов’язки керівниці виконуватиме Світлана Зайвенко, начальниця підрозділу загальних питань КП «Муніципальна телевізійна мережа».

Нагадаємо, у січні 2024 року Управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції передало до Орджонікідзевського районного суду матеріали про притягнення Ірини Полієктової до адміністративної відповідальності.

Полієктову визнали винною щодо підписання наказу про працевлаштування доньки в умовах реального конфлікту інтересів та неповідомлення про нього. Але суд вже закрив провадження за цим фактом. Щодо іншого звинувачення, то накази про надбавки готували та підписували інші працівники МТМ, що дало можливість уникнути конфлікту інтересів.

У коментарі «Детектору медіа» Ірина Полієктова розповіла, що подала апеляцію на судове рішення, адже вважає, що працівники поліції, які складали протоколи та проводили перевірку на підприємстві, порушили процедуру збирання доказів, а також її права при врученні матеріалів. Окрім цього, за її словами, у січні 2022 року вона повідомила про потенційний конфлікт інтересів запорізького міського голову та Управління внутрішньої політики, преси та інформації міської ради, проте суд не взяв це до уваги.

Полієктова звернулася до органів ДБР, Генеральної прокуратури України та Національної поліції «щодо внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань та початку кримінального провадження за фактом порушення працівниками поліції закону та проведення службового розслідування».

Керівниця МТМ вважає, що посадовець міськради Євген Коваленко міг сприяти правоохоронним органам у притягненні її до відповідальності, щоб згодом звільнити її з посади та розірвати контракт. За її словами, з травня 2023 року після призначення на посаду він нібито намагався втручатися в редакційну політику телеканалу, зокрема просив передбачити структурою КП посаду першого заступника директора та призначити на неї людину, яка не має стосунку до журналістики. Ірина Полієктова також стверджує, що минулого року двоє працівників каналу звільнилися через психологічний тиск Коваленка.

Коваленко у розмові з «ДМ» заперечив свою причетність до порушення справи про адмінправопорушення. За його словами, правоохоронці звернулися до нього із запитом надати низку документів МТМ. Він також запевняє, що не втручався в редакційну політику каналу та не чинив тиску на працівників.